1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Trakya’nın gazı Mart 2017’de akacak
Trakya’nın gazı Mart 2017’de akacak

Trakya’nın gazı Mart 2017’de akacak

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak önemli projelerden biri daha hayata geçiyor...

A+A-

Çanakkale Gelibolu'daki 'Poyraz Sahası'nda üretilen doğalgaz ana iletim hattına bağlamasına ilişkin takvim netleşti. Buradan çıkarılan doğalgaza ticari hale getirecek sürecin Mart 2017'de tamamlanması öngörülüyor.

BOTAŞ'ın dağıtım şebekesine verilecek gaz Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı'na bağlanacak. Türkiye böylece bu miktarda daha az doğalgaz ithalatı gerçekleştirecek. 17.6 kilometrelik boru hattı inşa edilecek. Toplamda 26.7 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı sahada 9 kuyu açılırken 5 tane daha kuyu açılacak. Gelibolu'da bulunan sahadaki mevcut rezervin 800 milyon metreküp olduğu belirtiliyor. Yeni açılacak kuyularla birlikte rezerv miktarının artabileceği ifade ediliyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BOTAŞ tarafından yürütülen sürece ilişkin değerlendirmede bulunan enerji yönetiminden üst düzey bir yetkili, "Şirket satın alınmasına ilişkin yeni bir süreç vardı.18 milyon dolar ilave yatırım yapılacağı projeye ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yok. Boru hattı inşa ediliyor. BOTAŞ'ın ana hattına bağlanacak. Şirket Mart 2017'ye yetişmeyi planlıyor. Son tarih olarak ise Mayıs 2017'ye veriyor" dedi.

TOPLAM 9 KUYU BULUNUYOR..

Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre Kanadalı Marsa firması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kapısını keşif talebi ile çalmıştı. Botaş'ın ana hattına yaklaşık 30 kilometrelik boru döşeneceği belirtiliyor. 2014 yılında 2 kuyunun açıldığı Poyraz Sahası'nda toplam 9 kuyu bulunuyor. 2016 yılında 5-6 yeni kuyunun daha açılması planlanıyor. (STAR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.