1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TSK: 13 terörist öldürüldü
TSK: 13 terörist öldürüldü

TSK: 13 terörist öldürüldü

Mardin, Şırnak, Kars ve Hakkari'de dün, 13 terörist etkisiz hale getirildi.

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yurtta meydana gelen önemli olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 terörist ölü ele geçirildi, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 295'e ulaştı. 15 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, şuana kadar 653 patlayıcı bulundu.

Şırnak'ta bölücü terör örgütü mensubu 4 kişi etkisiz hale getirildi, 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 256 oldu. Güvenlik güçleri 16 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Uludere ilçesindeki operasyonda da 1 doçka uçaksavar silahı, 1 biksi makineli tüfek, 200 fişek, 1 RPG-7 roketatar, 10 RPG-7 mühimmatı, 54 dinamit lokumu, 250 elektrikli fünye ve 50 metre kablo, 1 jeneratör, 2 hilti, 4 akü, bir güneş paneli, akaryakıt, yaklaşık 1 buçuk ton gıda maddesi ile çok miktarda giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'de, karayoluna el yapımı patlayıcı yerleştirdiği tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olayda biri ölü, diğeri ağır yaralı 2 terörist silahlarıyla ele geçirildi. Güvenlik güçleri 2 kalaşnikof piyade tüfeği ve 2 el bombası ele geçirdi, teröristlerce hazırlanan 2 el yapımı patlayıcıyı da imha etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. İlçede bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçlerince yapılan aramada, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 av tüfeği ve 2 el yapımı patlayıcı bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 5 kişi silahlarıyla ölü ele geçirildi. Teröristlerin bulunduğu bölgede 1 biksi makineli tüfek, bu silaha ait 250 fişek, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 10 şarjör ve 400 fişek, 1 RPG-7 roketatar ve bu silahın 3 mühimmatı, 1 tabanca, 1 el telsizi, 4 sırt çantası ve 3 uyku tulumu bulundu.

Siirt Şirvan'da, ihbar üzerine 2 kişinin evlerinde yapılan aramalarda, 1 makineli tüfek, 1 yivli tüfek ve 4 el bombası ele geçirildi.

Mardin'in Artuklu ve Ağrı'nın Hamur ilçelerinde ise 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.