1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘TSK’nın başı dik dursun’
‘TSK’nın başı dik dursun’

‘TSK’nın başı dik dursun’

Şehit ailelerine verdiği yemekte konuşan Erdoğan “Türkiye 570 bin kişilik değil, 79 milyonluk bir orduya sahip olduğunu, 15 Temmuz gecesi gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hiçbir mensubunun başı öne eğik olmasın” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit aileleri ile gazilere Zafer Bayramı dolayısıyla akşam yemeği verdi. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, “Şehitler ve gazilerimiz, ülke millet olarak bizim şeref madalyalarımızdır. Onların fedakârlığı sayesinde bugün burada olduğumuzu çok iyi biliyoruz” dedi.

Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin verdiği mücadeleye işaret ettiği konuşmasında şunları kaydetti:

‘Ruhunu 1 dolara satanlar’

“Aklını ve inancını Amerika’da yaşayan bir şarlatanın emrine verenlerin, ruhunu 1 dolara satanların tarihimizle, kültürümüzle, bizimle bir ilişkisi olamaz. Artık mesele kanma, kandırma meselesi olmaktan çıkmıştır. 17-25 Aralık’ta ilk emareleri görülen, 15 Temmuz’da artık gizli saklı bir tarafı kalmayan gerçeklere rağmen, bu ihanet çetesinin içinde faaliyet göstermeyi sürdüren herkes, taammüden Vatan hainidir, millet düşmanıdır.” Erdoğan, “Önümüzdeki cürufu deştikçe görüyoruz ki Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ta yaşadığı sıkıntıların altındaki en önemli unsurlardan biri yine FETÖ’dur. Ülkemizin AB ile batı ülkeleriyle diğer komşularıyla yaşadığı krizlerin bir tarafında mutlaka bunlar vardır. Bilhassa son 4-5 yıldır yaşadığımız sosyal ve ekonomik kriz teşebbüslerinin hepsinin bir yerinde mutlaka FETÖ’nün parmak izlerine rastlanmaktadır” dedi.

‘Dosta düşmana gösterdi’

Türk milletine “asker millet, ordu millet” denildiğini belirten Erdoğan, “Gerçekten de biz sadece meslek olarak askerliği seçenleriyle değil, gerektiğinde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm fertleriyle ortaya çıkıp kahramanca mücadele edebilen bir milletiz” dedi. Erdoğan, “Türkiye öyle sanıldığı gibi 570 bin kişilik değil 79 milyonluk bir orduya sahip olduğunu, 15 Temmuz gecesi dosta düşmana gösterdi” dedi.

‘Şerefli ünfiormayı hak etmediler’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim ordumuz, işte temizlenmekte olan bu ordudur. FETÖ denen ihanet çetesinin mensupları, o şerefli üniformayı zaten hak etmemiştir. 15 Temmuz, milletimizinTürk Silahlı Kuvvetleri’ne değil FETÖ denen ihanet çetesinin mensuplarına karşı ülkesine, istiklaline, istikbaline sahip çıkışının sembolüdür. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hiçbir mensubunun başı öne eğik olmasın. Tam tersine, askerlerimizden başları dik şekilde, hem içimizdeki hainlerle hem dışımızdaki düşmanlarla mücadeleyi çok daha kararlı olarak sürdürmelerini bekliyorum. Askerimizin içinde varsa bunu hemen gerekli olan yere bildirmelerini istiyorum ki bu temizleme harekâtını çok daha çabuk yapalım, çok daha çabuk bitirelim. Zira Silahlı Kuvvetlerimiz bunlara asla layık değil. Bu mücadelenizde Cumhurbaşkanı olarak, başkomutan olarak, bu aziz milletin bir evladı olarak daima askerlerimizin yanındayım. Allah, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yolunda aslanlar gibi mücadele eden kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

‘Mücadeleyi gururla takip ediyoruz’ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmanın ardından, Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılan zırhlı birliğe canlı bağlantı gerçekleştirdi. Erdoğan, Cerablus’ta görevli tank yüzbaşı Efe Trabzon ile canlı video bağlantısı aracılığıyla sohbet etti. Trabzon, “Birliklerimiz sınır ötesinde üs bölgesini tesis etmiş durumdadır. Sizin ve milletimizin gücüyle bu zorlu coğrafyada, sınırımızın dışında, her türlü terör örgütüne karşı hazırız. Milletimizin için rahat olsun. Her şeyimiz tam, eksiğimiz yoktur” dedi. Erdoğan da şunları söyledi: “Gerek Sayın Başbakan’ımız gerek Genelkurmay Başkan’ımız, bakanlarımız, kuvvet komutanlarımız hep birlikte devletin üst düzey yöneticileri bir aradayız. Buradan sizlere selamlarımızı, sevgilerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Aldığım haberlerle gururlanıyorum ve şu anda gerek sınırımızda verdiğiniz mücadele gerekse Cerablus’ta ılımlı muhaliflerin verdikleri mücadeleyi de gururla takip ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun.” 

TARİHİ GÖRÜŞME BiP’TEN..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ile Yüzbaşı Efe Trabzon arasındaki tarihi görüşme BiP üzerinden  gerçekleşti. Bugüne kadar 190’dan fazla ülkede 9 milyondan fazla kez indirilen BiP, görüntülü ve sesli arama özellikleri ile rakiplerinden ayrılırken, tamamen yerli kaynaklarla Türkiye’de geliştiriliyor.

İlklerin bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde silahsız olarak gerçekleştirilmesi planlanan geçit töreni, şehir merkezine alındı. Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, AnayasaMahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı. Erdoğan’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer’in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz... Emanetiniz olan cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin bir tezahürüdür. Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Asker-sivil birlikte kutladı!

Devlet erkanının töreni izlemesi için 1. Meclis’in balkonunda bir süre hazırlık yapıldı. Ancak devlet erkanının törene katılmasından son anda vazgeçildi. Devlet erkanının katılımının iptal edilmesiyle, geçit törenine katılan askerler ve gaziler, erkanı selamlayamadan yürüyüşlerine son vermek zorunda kaldı. Büyük Zafer’in geçit töreni coşkuyla izleyen vatandaşlar, bundan sonraki bayramların da millet ile askerin bir arada kutlamasını istedi. Törende, ilk sırada tören birlikleri karargahı, muharip ve iç güvenlik gazileri ile FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında gazi olanlar yer aldı. Askerlerin büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdığı resmi geçitte, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları ileJandarma Genel Komutanlığı’ndan oluşan Karma Bando, “Harbiye Marşı”nı seslendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.