1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tüdemsaş'ta Taşeron İşçinin İş Kazasında Ölmesinin Yankıları Sürüyor
Tüdemsaşta Taşeron İşçinin İş Kazasında Ölmesinin Yankıları Sürüyor

Tüdemsaş'ta Taşeron İşçinin İş Kazasında Ölmesinin Yankıları Sürüyor

Sivas’ta tren vagonu üreten Türkiye Demiryolu Makineleri AŞ’de (TÜDEMSAŞ) meydana gelen iş kazasında taşeron şirket işçisinin hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

A+A-

Sivas’ta tren vagonu üreten Türkiye Demiryolu Makineleri AŞ’de (TÜDEMSAŞ) meydana gelen iş kazasında taşeron şirket işçisinin hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı Adem Kuru Fabrika Genel Müdürünü istifaya çağırdı.

Taşeron işçiler, fabrika önünde toplanarak olayı protesto etti. İşçiler adına konuşan Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı (KAŞİD) Adem Kuru, TÜDEMSAŞ veya diğer kamu kuruluşlarında çalışanların her gün iş kazalarıyla karşı karşıya kalacak konumda çalıştığını söyledi. Hayatını kaybeden arkadaşlarını toprağa verirken ailesinin durumunu düşündüklerini, hiçbir yetkilinin ve şirket sahibinin bu konuda hatayı kabul etmediğini veya bir açıklama yapmadığını dile getiren Kuru, şöyle devam etti: “Bizler yıllardır bir serzeniş içerisindeyiz. İş garantimiz yok, kadro almamız lazım. İş garantisi olmadan çalışmamız uygun değil. Bugün bu tabloyu görüyorsunuz. İş arkadaşlarının serzenişi, 3 çocukla ortada kalan bir aile, bunlar insanlık dışı bir muameledir. İnsana yakışmayacak çalışma şartlarıdır.”

TÜDEMSAŞ'ın Türkiye’ye ve dünyaya hizmet eden bir kurum olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Kuru, “Uluslararası rekabet gücü yakalayan bir kurum, ama ne hikmetse asgari ücretle çalıştırdığı işçilerinin iş güvenliğini alamayacak kadar da aciz bir kurumdur.” ifadesini kullandı.

“İSTİFA ETMELİLER”

“Kaddafi arkadaşımızın hayatını kaybetmesi diğer işçiler için güvencesiz çalışmayı ortadan kaldırmaya sebep olur inşallah. Burada inanıyorum ki uluslararası rekabet gücümüz var diyen bu kurum bundan sonra gerekli tedbirleri alacaktır.” diyen KAŞİD Başkanı Adem Kuru, şöyle devam etti: "Eğer bir vincin kaldırma kapasitesi 10 tonsa sen ona 20 tonluk yükü yüklersen eğer, kesinlikle bu kazalar kaçınılmazdır. Demek ki burada öncelikle yapılması gereken iş güvenliği uzmanının işinden istifa etmesidir. Sayın Genel Müdürün tedbirsizliklere meydan bıraktığı için işinden istifa edip hakkaniyetli birisinin gelmesidir. Bizler bu mücadelede mesai arkadaşlarımızla beraber davanın takipçisi olacağız. Bundan sonra ne Sivas’ta ne ülkemizin başka yerinde bu tür kazalarla gözü yaşlı görmek istemiyoruz.”

Öte yandan fabrika girişindeki 'İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak çalışınız' yazısı dikkat çekti. CİHAN

TÜDEMSAŞ'ta taşeron işçinin iş kazasında ölmesinin yankıları sürüyor

TÜDEMSAŞ'ta taşeron işçinin iş kazasında ölmesinin yankıları sürüyor

TÜDEMSAŞ'ta taşeron işçinin iş kazasında ölmesinin yankıları sürüyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.