1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tüfekçi: Ticarethaneleri Bugün Kimsenin Yıkma Lüksü Yok
Tüfekçi: Ticarethaneleri Bugün Kimsenin Yıkma Lüksü Yok

Tüfekçi: Ticarethaneleri Bugün Kimsenin Yıkma Lüksü Yok

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası ve Eski Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi, imarda kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Gülsan Sanayi Sitesi’nin yıkılması konusunda kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu belirtti.

A+A-

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası ve Eski Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi, imarda kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Gülsan Sanayi Sitesi’nin yıkılması konusunda kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu belirtti. Tüfekçi, "Gülsan Sanayi Sitesi yarın yıkılacak gibi bir imaj yaratılıyor. Burası ticarethanelerin bulunduğu bir yer, bugün buraları kimsenin yıkma gibi bir lüksü yok." dedi.

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası ve Eski Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi, Canik ilçesinde yer alan Gülsan Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre her işyerinin risk analizini çıkarmak zorunda olduğunu söyleyen Tüfek, “Ayrıca sanayi sitesinde çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliği alanında sertifika almaları için kurslar düzenleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Açıklamasında Gülsan Sanayi Sitesi’nin imarda kentsel dönüşüm alanı olarak yer aldığını söyleyen Samsun Madeni Sanatkarlar Odası ve Eski Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi, şunları ifade etti: “Gülsan Sanayi Sitesi 2007’den bu yana imarsız durumda. Gülsan Sanayi Sitesi’nin yıkılması gündemde değil, ancak imarı olmadığı için yıkılacağı konusunda kamuoyunda bilgi kirliliği yaşanıyor ve yarın yıkılacak gibi bir imaj yaratılıyor. Burası ticarethane, ticarethaneleri bugün yıkma gibi kimsenin lüksü yok. Bu bir geçiş sürecidir, geçiş sürecinde belediye başkanı bir süre tanıyacaktır. Bu zaten kendi kendine olacak bir süreçtir. Samsun Eski Sanayi Sitesi’nde 2003 yılında imar verilerek söz konusu bölgeye 4 kat yapılaşma hakkı verildi. Eski sanayi sitesinde keresteciler kooperatif kurdu ve yer alımına başladılar. Kendilerinin bulunduğu yeri terk etmeleri 4 yıl sürer. Gülsan Sanayi Sitesi’nin imar durumunun yerel seçimlerden sonra görüşüleceği konusunda belediye başkanının sözü bulunduğunu hatırlatmak isterim. Gülsan Sanayi Sitesi'nin yıkılması 5 seneden fazla süreceğini düşünüyorum." CİHAN

Tüfekçi: Ticarethaneleri bugün kimsenin yıkma lüksü yok

Tüfekçi: Ticarethaneleri bugün kimsenin yıkma lüksü yok

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.