1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tüfenkçi, Saldırıyı Personelden Dinledi
Tüfenkçi, Saldırıyı Personelden Dinledi

Tüfenkçi, Saldırıyı Personelden Dinledi

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi havalimanında incelemelerde bulundu.

A+A-

Dış hatlar terminali geliş ve gidiş kısmındaki olay yerlerini inceleyen Tüfenkçi, saldırıda yaralanan personelden yaşananları dinledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Atatürk Havalimanı'nda bombalı saldırının ardından incelemelerde bulundu. Gümrüklü alana geçen Bakan Tüfenkçi, burada yaralı bir personelle sohbet etti. Yaşananları dinleyen Bakan, olayın şahitlerinden saldırı hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Tüfenkçi, dünkü saldırıda gümrük muhafaza memurlarının da hayatını kaybettiğini söyledi. Personellerinin şehit olduğunu aktaran Tüfenkçi, "Arkadaşlarımız da yaralanmıştı. Bugün hem yetkililerden bilgi alıp hem burada görev yapan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip, moral vermek açısından buradayız. Yapılan saldırıyı biz şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu da gösterdi ki esasında yapılan saldırı Türkiye'ye değil dünyaya, insanlığa yapılan bir saldırı." dedi.

Tamamen günahsız, sivil insanların hedef alındığını dile getiren Bakan Tüfenkçi, "Korku ve panik oluşturarak insanlar arasında kargaşaya neden olmak, bu insanların hayatını karartarak da ne elde edebileceklerini doğrusu bizler de bilmiyoruz. Ama şunu kesinlikle ifade etmek lazım; Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti güçlüdür. Bunların altından kalkar ve hiçbir zaman bu terör saldırılarıyla ne korkuya ne paniğe kapılır. Ama alabileceğimiz tedbirleri de en üst düzeyde alarak bir daha böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmamamız yönünde gereken ne varsa o tedbirler alınıyor zaten." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.