1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tüfenkçi merak edileni açıkladı
Tüfenkçi merak edileni açıkladı

Tüfenkçi merak edileni açıkladı

"17-25 Aralık’ı milat olarak kabul ediyoruz!"

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, FETÖ’ye destek veren şirketlerle ilgili takipte 17-25 Aralık’ı milat gösterdi. Tüfenkci, “Bu tarihten sonra ilişkisini kesenler rahat olsun” dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) destek veren şirketlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini belirterek, bu şirketlerle mücadelede 17-25 Aralık sürecinin milat olarak kabul edileceğini söyledi.

250 ŞİRKET KAPATILACAK!
Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) düzenlediği toplantıda soruları yanıtlayan Tüfenkci, darbe girişiminin ardından birçok FETÖ mensubunun yurtdışına çıkışını engellediklerini belirtti. İş dünyasıyla ilgili de FETÖ'nün sahip olduğu 200-250 civarında şirket olduğunu ve bunların tamamının kapatılacağını açıklayan Tüfenkci, "Bunun dışında bu örgüte finans sağlayan, para aktaran, kara paralarını ve himmet paralarını aklayan çekirdek şirketler var. Bunların üzerine elbette gideceğiz" dedi.

CADI AVI YAPMIYORUZ
Tüfenkci, 17-25 Aralık'tan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yapının bir terör örgütü olduğunu ve bu yapıya yardım edilmemesi gerektiğini ifade ettikten sonra FETÖ'yle ilişkisini kesen, derneklerinden istifa eden işadamlarının rahat olmaları gerektiğini vurguladı. Tüfenkci, "Hiçbir suça bulaşmamış veya sadece ilişkileri bu şirketlerle alışveriş noktasında olan işadamlarımız rahat olmalı. Cadı avı yapmıyoruz ve intikam duygusu ile hareket etmiyoruz" diye konuştu.

RUSYA'YLA KRİZİN ETKİSİ 1 MİLYAR $
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin önemine de değinen Tüfenkci, iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla normalleşmesini beklediklerini dile getirdi. Uçak krizinin ardından Rusya'nın Türkiye'den gerçekleştirdiği ithalatın düştüğüne dikkat çeken Tüfenkci, "Bu krizin 7 aylık toplam maliyetinin 1 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.