1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tüfenkci net konuştu!
Tüfenkci net konuştu!

Tüfenkci net konuştu!

Bülent Tüfenkci, Malatya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara telefonla seslendi: "Sizin oradaki duruşunuz Mısır'a Suriye'ye esasında bütün mazlumlara örnek oldu''

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara yönelik, "Sizin oradaki duruşunuz Mısır'a, Suriye'ye esasında bütün mazlumlara örnek oldu'' dedi.

Tüfenkci, Valilik önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara telefonla seslendi. Malatya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşların duruşunun dünyaya örnek olduğunu belirten Tüfenkci, "Sizin oradaki duruşunuz Mısır'a Suriye'ye esasında bütün mazlumlara örnek oldu. Sizlerin orada bir demokrasi destanı yazmanız, orada korkusuzca kendinizi tanklara siper etmeniz, o tanklara millet adına el koymanız, milletin üzerine sürülen tankları kışlalarına geri göndermek için yaptığınız mücadele takdire şayan." ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik içinde, provokasyona gelmeden Malatyalının duruşunu devam ettirdiğini kaydeden Tüfenkci, "Kızılay, Taksim, Kayseri, Erzurum ve bütün Türkiye'de olduğu gibi siz de iradeye, millete sahip çıktınız. Milletin seçtiği parlamentoya sahip çıktınız, darbeci, terörist askerlerin elinden Genelkurmay'ı kurtardınız, bunun için Türk milletine teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe yapmaya heveslenenlerin yüreklerine milletin korku saldığına değinen Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Sizden aldığımız yetkiye sahip çıkıyoruz. Darbeye kalkışanlara vereceğimiz cezalar, yüreğinize su serpecek. Vereceğimiz cezalarla bu zihniyetteki insanların bir daha böyle bir şeye kalkışmasına ebediyen engelleyecek cezaları ortaya koyacağız. Yarın Bakanlar Kurulunda Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Onun için demokrasi nöbetini biraz daha tutarak, dosta ve düşmana mesaj verdikten sonra yine gündüz işimizin başına geçeceğiz."

Umutlarının Türkiye olduğunu aktaran Tüfenkci, "Birileri gibi bizlerin umudu Amerika'da, Avrupa'da, İsrail'de, Rusya'da değil, bizim umudumuz bu topraklarda, sizlerde. Onun için bu topraklarda ömür boyu nöbet tutmaya hazırız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.