1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı
Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı

Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilen ve hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

DİTİP Türk İslam Kültür Cemiyeti Waechtersbach Merkez Cami'deki cenaze töreninde Tuğçe Albayrak'ın babası Ali Albayrak ile annesi Sultan Albayrak taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine katılan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ile Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de Albayrak ailesine baş sağlığı diledi.

Daha sonra Frankfurt Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dağlı, cenaze namazını kıldırdı. Cenaze töreni sırasında Tuğçe'nin annesi ile bazı yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu arada, Tuğçe'nin cenazesinin olduğu tabutun üzerine beyaz duvak konulduğu, yanında ise Türk ve Alman bayrakları olduğu görüldü.

Namazın ardından dışarıdaki cenaze aracına konulan Tuğçe'nin naaşı, araç konvoyu eşliğinde Bad Soden Salmünster mevkisindeki mezarlığa getirildi.

Burada Büyükelçi Karslıoğlu ile bazı vatandaşlar, Tuğçe'nin cenazesinin olduğu tabutu omuza alarak önceden hazırlanan mezarın yanına götürdü.

Mezarlıkta yapılan duaların ardından Tuğçe'nin cenazesi toprağa verildi. Cenaze törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Törene katılanların, üzerinde "Sen bizim meleğimizsin. Her zaman kalbimizde kalacaksın", "Bu olay, herhangi birimizin kızının başına da gelebilirdi" yazılı pankartlar açtıkları görüldü.

Alman medyasından yoğun ilgi

Öte yandan, Alman medyası da Tuğçe'nin cenaze törenine yoğun ilgi gösterdi. Ülkenin en çok satan gazetesi Bild'in, "Almanya bir kahramana veda ediyor" başlıklı haberinde, "Bugün hepimiz Tuğçe için ağlıyoruz. Cenaze töreninde herkes sessizce ağlıyor. Her yerde çiçeklerle süslendi" ifadesi kullanıldı.

Cenaze törenini manşetten okuyucularına duyuran Spiegel dergisinin internet sitesindeki haberde, "Yüzlerce kişi Tuğçe için son görevini yerine getiriyor" başlığı kullanıldı. Almanya'daki birçok televizyon kanalı cenaze törenini canlı yayınladı.

Tuğçe'ye Federal Liyakat Nişanı verilebilir

Öte yandan, Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Başbakan Angela Merkel ile hükümetin Tuğçe Albayrak'a Federal Liyakat Nişanı verilmesi konusuna olumlu baktığını söyledi.

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde Sırbistan kökenli gençler tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıkışta Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilmişti.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Albayrak'ın beyin ölümü 26 Kasım'da gerçekleşmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.