1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tüke Tapınağı, 30 Eylül'de Ziyarete Açılacak
Tüke Tapınağı, 30 Eylülde Ziyarete Açılacak

Tüke Tapınağı, 30 Eylül'de Ziyarete Açılacak

Antalya Side Antik Kent'te, 3 Nisan'da çalışmaların başladığı tarihi Tyche (Tüke) Tapınağı'nın bu yıl içinde ziyarete açılacağı belirtildi. Side Beled...

A+A-

Antalya Side Antik Kent'te, 3 Nisan'da çalışmaların başladığı tarihi Tyche (Tüke) Tapınağı'nın bu yıl içinde ziyarete açılacağı belirtildi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Antik Tiyatro yanında bulunan Tüke Tapınağı'nı ayağa kaldırma çalışmasının 30 Eylül'de tamamlanarak ziyarete açılacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Side Antik Kent kazıları ve bölgede bulunan tapınakların restorasyonuna özel önem verdiğini belirten Uçar, Tüke Tapınağı ayağa kaldırma çalışmasının Side Belediyesi katkılarıyla yapıldığını kaydetti.

Uçar, Tüke Tapınağı’nda restorasyon ve onarım çalışmasının Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Side Antik Kent Kazı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı ve Doç. Dr. Feriştah Alanyalı tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Tapınakta yapılan çalışmaların, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın isteği üzerine Side Antik Kent'e turistlere İngilizce olarak bilgilendirme yapıldığını belirten Uçar, Tüke'nin, Apollon Tapınağı'ndan sonra Türkiye'nin kültür ve arkeoloji turizminde tanıtılmasında önemli simge olacağını söyledi.

Uçar, "Bakan Günay'ın talimatı ile Tüke Tapınağı eylül ayı sonunda restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılacak. Tüke Tapınağı, ülkemizin kültür ve arkeoloji turizminde Apollon Tapınağı’dan sonra çok önemli simgesi olacak. Tüke, 30 Eylül'de ayağa kaldırılarak ekim ayı içinde ziyarete açılacak." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.