1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Tüketici yanıltılamayacak"
Tüketici yanıltılamayacak

"Tüketici yanıltılamayacak"

Canikli, ''Tüketicileri yanıltabilecek veya gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturacak ifade veya görüntülere yer verilmesi yasaklandı'' dedi.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği ile haksız ticari uygulamalara karşı tüketicilerin korunmasını amaçladıklarını belirtti.

Canikli, yazılı açıklamasında, 10 Ocak 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği ile yürürlüğe giren yeni düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüketiciye yönelik her türlü ticari reklam ile haksız ticari uygulamayı kapsayan yeni yönetmelikle, haksız ticari uygulamalara karşı tüketicilerin korunmasını amaçladıklarını vurgulayan Canikli, reklam veren, reklam ajansları, mecra kuruluşları, reklamcılıkla ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşlar ile ticari uygulamada bulunanların uyması gereken ilkelerin belirlendiğini ifade etti.

Canikli, yönetmelikte daha önce mevzuatta hiç yer almayan "ortalama tüketici" tanımının yapıldığına dikkati çekti. Canikli, kamu düzenini bozan, şiddet hareketleri ile yasadışı veya kınanacak davranışlara yol açan, hasta, çocuk, yaşlı ve engellileri istismar eden, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri özelliklere yönelik kötüleme, istismar, önyargı veya ayrımcılık içeren reklamlar da artık yasaklandığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.