1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tünektepe’de Elektrik Sıkıntısı Yaşanıyor
Tünektepe’de Elektrik Sıkıntısı Yaşanıyor

Tünektepe’de Elektrik Sıkıntısı Yaşanıyor

Antalya’yı kuşbaşı gören 670 rakımlı Tünektepe’de enerji sıkıntısı yaşanıyor.

A+A-

Antalya’yı kuşbaşı gören 670 rakımlı Tünektepe’de enerji sıkıntısı yaşanıyor. İl Özel İdaresi tarafından işletilen bir günübirlik tesisin yanı sıra bazı kamu kurumlarının vericilerinin bulunduğu tepenin elektrikleri sürekli kesiliyor. Elektrik ihtiyacı ancak jeneratörlerle karşılanabiliyor.

Beydağları Olimpos Milli Parkı içinde bulunan Tünektepe’deki kesintilerin sebebi olarak eskiyen trafo gösteriliyor. Arızalı trafo değiştirilmediği için kesintilerin kronik hale geldiği belirtiliyor. Tepenin elektriği Tünektepe’nin hemen dibindeki Gökdere’den sağlanıyor. Ancak oradan gelen enerji hattı da sıkıntılı olduğundan Tünektepe’nin sık sık elektriksiz kalıyor. Kesintinin olduğu saatlerde enerji ihtiyacı tesislere ve vericilere ait üç jeneratör ile sağlanıyor. Son olarak Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’nün gazetecileri ağırladığı programda tesise jeneratörlerle elektrik verilebildi. İl Özel İdaresi yetkilileri, sorunu defalarca Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’ye (AKEDAŞ) bildirmelerine rağmen bir çözüm üretilemediğini söylüyor. AKEDAŞ yetkilileri ise Konyaaltı ilçesinde elektrik kesintileri ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını belirtiyor. Bölgede valiliğin onayı dâhilinde ormancılar tarafından ağaç kesildiği bilgisini veren AKEDAŞ yetkilileri kesintilerin o çalışmalardan kaynaklanabileceğini kaydediyor. Tünektepe’deki eski trafonun ise kapatılması gündemde olduğu için İl Özel İdaresi tarafından gerekli değişikliğin yapılmadığı iddia ediliyor.

KAMUDAKİ MESAİ SAATLERİNE UYULUYOR

Yıllarca özel bir işletmenin elinde bulunan Tünektepe’deki tesisleri son iki yıldır İl Özel İdaresi tarafından işletiyor. Ancak, tesis kamudaki mesai saatlerine göre çalışıyor. Sabah 09.30’da açılan Tünektepe’ye akşam 17.30’dan sonra araç alınmıyor. Tesisler ise 18.30’da kapanıyor. Bir kafeterya ve restoran bulunan Tünektepe’de yemek çıkarılmıyor. Ziyaretçilere içecek ya da kahvaltı ve gözleme gibi yiyecek hizmeti veriliyor.

TELEFERİĞİN TEMELİ ATILMIŞTI

Yatırım çalışmalarına 1975’te başlanan, açılışı 1983’te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından yapılan Tünektepe’ye son olarak eski Vali Dr. Ahmet Altıparmak teleferik kazandırmak istemişti. Sarısu ile Tünektepe arasında çalışacak teleferiğin temeli Altıparmak şehirden ayrılmadan kısa bir süre önce atılmıştı.
CİHAN

Tünektepe’de elektrik sıkıntısı yaşanıyor

Tünektepe’de elektrik sıkıntısı yaşanıyor

Tünektepe’de elektrik sıkıntısı yaşanıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.