1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türap Başkanı Şahiner: Günümüzün Acılarına Son Vermek Ailelerin Elinde
Türap Başkanı Şahiner: Günümüzün Acılarına Son Vermek Ailelerin Elinde

Türap Başkanı Şahiner: Günümüzün Acılarına Son Vermek Ailelerin Elinde

Son zamanlarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen eylemler ve can yakan manzaraları önlemek adına bir çözüm önerisi de Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) Başkanı Ayşe Serap Şahiner’den geldi.

A+A-

Son zamanlarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen eylemler ve can yakan manzaraları önlemek adına bir çözüm önerisi de Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) Başkanı Ayşe Serap Şahiner’den geldi. Yaşanan olayların can yakıcı boyutlara ulaştığını belirten TÜRAP Başkanı Şahiner, olayların son bulması için anne ve babaların çocuklarına sahip çıkarak, adalet ve hoşgörü kavramlarını benimsetmeleri gerektiğini söyledi.

TÜRAP’ın birinci yılını doldurması nedeniyle düzenlenen etkinliğe 60’a yakın sivil toplum kuruluşu katıldı. Etkinlikte, ailenin önemine bir kez daha vurgu yapıldı. Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan TÜRAP Başkanı Ayşe Serap Şahiner, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ülkede yaşanan söz konusu huzursuzluğa son verecek gücün ailelerde olduğunu belirten Şahiner, “Kendilerine özgüvenli demokrasiye inanmış, hukukun üstünlüğünü kabul etmiş, adalet ve merhamet duygularını içselleştirmiş bireyler yetiştirmek zorundayız. Ancak bu özgürlük anlayışı, bir başkasının özgürlüğünü kısıtlama, onların özgürlüğüne müdahale etme, onlara adeta ülkeyi yaşanmaz hale getirme hakkını vermez. Hem evrensel değerlere çok terstir. Son zamanlar ülkemizde yaşanan olaylarda annelerin çok duyarlı olmasını istiyorum. Gençlere bu anlamda değerler eğitimi adına onlara özgürlük, adalet, merhamet, insan hakları, bir başkasının hak ve hürriyetlerinin korunması gibi konularda özellikle eğitilmesi gerektiğine işaret ediyorum. Bakın yine konu aileye geldi. Çünkü bu eğitimin temelini insan ailesinde alır. Bu eğitime toplum içindeki eğitimciler destek verebilir ama ailelerin bu konudaki eğitim amaçlı yapacakları rol modellik tartışılmazdır.” dedi.

"DÜNYAYI KİRLETMEYE, GÖZYAŞI DÖKTÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Kendi çocuklarının ülke meselelerine kayıtsız kalmadığını, ancak onları, ülkenin tek bir taşına bile zarar vermenin yanlış olduğu etiğiyle büyüttüğünü anlatan Şahiner, “Çocuklarıma, başka insanların bizim üzerimizde hakkı olabileceğini, bu insanlara zarar vermemek gibi çok hassas değerlerle büyüttüm ve her annenin böyle büyütmesi için 30 yıldır eğitim veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasında ebeveynlere, çocuklarını daha ılımlı, adil ve hoşgörü temelleri üzerinde yetiştirmeleri gerektiğine işaret eden TÜRAP Başkanı, “Bugün üzülerek izlediğimiz manzaralar hepimizin canını acıtıyor. Hepimiz bir gemideyiz, bu gemi batarsa hepimiz batarız. Halbuki hepimiz huzur ve barış aradığımız bir dünya için yaratılmışız. Bu güzel dünya bizim emrimize verilmiş, şerefli bir misafir gibi yaşadığımız bu dünyayı kirletmeye, gözyaşı döktürmeye kimsenin hakkı yok. Bunu sağlamak hep birlikte toplumca yapacağımız bir şey.” diyerek sözlerine son verdi.

Programa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de katıldı. Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları’na plaket takdimi yapıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.