1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turgutlulu İş Adamları Bulgaristan’dan Memnun Döndü
Turgutlulu İş Adamları Bulgaristan’dan Memnun Döndü

Turgutlulu İş Adamları Bulgaristan’dan Memnun Döndü

Turgutlu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TUSİAD) Bulgaristan’a düzenlediği 4 günlük iş ve kültürel geziye katılan iş adamları memnun döndü.

A+A-

Turgutlu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TUSİAD) Bulgaristan’a düzenlediği 4 günlük iş ve kültürel geziye katılan iş adamları memnun döndü. Başkan Arif Dik ve Başkan Yardımcısı Erkan Gerçek başkanlığındaki sekiz kişilik heyet, Bulgaristan’ın ekonomi, eğitim ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulup, ülkedeki 1 milyona yakın Türk soydaşların ihtiyaç ve problemlerini yerinde tespit etti.

Bulgaristan’ın kuzeyinde Gerlova ve Deliorman bölgesini gezen heyeti, Deliorman’ın Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov ve Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Hamid Hamid ağırladı. Heyet onuruna yemek veren Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov, anavatan Türkiye’den gelen misafirlere duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgede yaşayan Türklerin ihtiyaç ve problemleri hakkında sunum yaptı.

Ahmedov, Avrupa ve dünyanın en çok ve hızlı büyüyen ekonomisi olan Türkiye’den yatırımcıları beklediklerinin özellikle altını çizdi. "Türkiye’nin her geçen gün büyüyen bir ekonomiye sahip olması, bizim buralarda göğsümüzü kabartıyor, çünkü Türkiye her zaman Bulgaristan Türkünün yanında olmuştur. Burada yaşayan Türkler de zaten Türkiye’yi anavatan olarak görüyor." diyen Nida Ahmedov, evlad-ı fatihan olarak buralarda kalmış bu insanlara gerek ekonomik, gerek eğitim ve gerekse kültürel açıdan yatırımlar beklediklerini belirtti. Türk Milletvekili Hamid Hamid ise Avrupa’nın en fakir ülkesi olan Bulgaristan halkının, özellikle Türk nüfusunun en büyük sorunlarının başında işsizlik olduğunu dile getirdi ve yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Gezinin ikinci günü Türklerin evlerine konuk olan heyet, gördüğü misafirperverlikten oldukça memnun oldu. Ülkenin tanınmış avukatlarından Metin Cambazov, heyet onuruna verdiği yemekte, "Halkın günlük yaşantısı genelde tarıma ve hayvancılığa dayalıdır. Dolayısıyla Bulgarista aynı zamanda bir tarım ülkesidir. Buralarda tarıma ve hayvancılığa yatırım yapılabilir ve toprak alınabilir." diye konuştu.

Yemeğin ardından TUSİAD üyeleri Deliorman bölgesinde Türkiyeli ve Bulgaristanlı iş adamları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Gezinin çok verimli iş görüşmeleri ile geçtiğini belirten Başkan Arif Dik, “Arkadaşlarımız karşılıklı olarak işleri ile alakalı fikir alışverişinde bulundular, en kısa zamanda yatırım ve iş yapma adına Bulgaristan'a tekrar geleceğiz.” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.