1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Turhal Cumhuriyet Anadolu Lisesi İstanbul’un Fethini Kutladı
Turhal Cumhuriyet Anadolu Lisesi İstanbul’un Fethini Kutladı

Turhal Cumhuriyet Anadolu Lisesi İstanbul’un Fethini Kutladı

Tokat'ın Turhal ilçesindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi, İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü dolayısıyla bir program düzenledi.

A+A-

Tokat'ın Turhal ilçesindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi, İstanbul’un fethinin 560. yıldönümü dolayısıyla bir program düzenledi. Belediye Kültür Merkezi'ndeki programa Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Özel İdare Müdürü Nazif Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin tiyatro gösterisi, şiirler ve konuşmalar davetlilerden tam not aldı. Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve İstanbul’un fethini konu alan sinevizyon gösterisiyle başlayan program, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Murat Aral’ın konuşmasıyla devam etti. İstanbul’un fethinin sadece Türk değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Aral, tarihin iyi araştırılması ve öğrenilmesi gerektiğine değindi. Müdür Aral, "Ekonomik ve stratejik önemiyle dikkat çeken İstanbul, tarih boyunca birçok millet ve ordu tarafından kuşatılmış ama fethedilememiştir. Nihayet Fatih Sultan Mehmet Han, 29 Mayıs 1453 tarihinde ordusuyla fethederek, tarihteki en önemli devletlerden biri olan Doğu Roma İmparatorluğu’nu sona erdirmiştir. Böylelikle o zamana kadar bir devlet olan Osmanlı, imparatorluk olmuştur. Tarihte bir çağ kapanmış, yeni bir çağ açılmıştır. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, saygılar sunarım." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.