1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Turhallı Hacı Adayları Bilgilendirildi
Turhallı Hacı Adayları Bilgilendirildi

Turhallı Hacı Adayları Bilgilendirildi

Tokat İl Müftülüğü ile Turhal İlçe Müftülüğü’nün tertiplediği, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 2013 yılında ilçeden hacca gidecek hacı adaylarına ‘Hac Eğitim Semineri’ verildi.

A+A-

Tokat İl Müftülüğü ile Turhal İlçe Müftülüğü’nün tertiplediği, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 2013 yılında ilçeden hacca gidecek hacı adaylarına ‘Hac Eğitim Semineri’ verildi.

İlçe Müftülük Konferans Salonu'nda yapılan seminerde İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ile İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar bilgilendirme yaptı. Yetkililer, seminerin dört gün süreceğini ve seminere toplam 80 kişinin katıldığını belirtti. Bu yıl ilçeden toplam 111 kişinin hacca gideceğini bildiren yetkililer, seminere katılamayan kişilerin ise il dışında oldukları, bulundukları il ve ilçelerdeki seminerlere katıldıklarını söyledi.

Hac ibadetinin İslam’ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatan Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, hacı adaylarının hacca gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapması gerekenleri anlattı. Hacca gitmeden önce herkesle helalleşerek helallik alınması gerektiğine değinen İl Müftüsü Koçak, borcu olan kişilerin de mutlaka borçlarını ödeyerek kutsal topraklara ayak basması gerektiğini açıkladı. Haccın en önemli gayelerinden birinin eşitlik duygusunu canlandırmak olduğunu vurgulayan Koçak, "Bu duyguya ulaşmak için zihni, kalbi, ruhi ve ilmi olarak hazır olmamız gerekiyor. Kutsal topraklara gittiğimizde orada bizler takım sıkıntı ve problemlerle karşılaşabiliriz. Orada çok sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız. Sabırlı olduğumuz sürece hem sevap alır hem de yaptığımız ibadetten zevk almış oluruz." dedi.

Hacca gitmenin bir nasip meselesi olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, hacca giden herkesin seçilmiş ve talihli kişiler olduğunu kaydetti. Hacı adayları ile aynı mutluluk ve heyecanı birlikte yaşadıklarını dile getiren Akpınar, şu bilgileri verdi: "Hac vazifesini yerine getirmek herkese nasip olmaz, çoğu kişi hacca gidemediği için gözyaşlarına boğuluyor. Hacca gitmeden önce bol bol tövbe istiğfar ve salavat-ı şerifler çekelim. Varsa kaza namazlarımızı kılalım. Peygamber Efendimiz (sav)'in hayatını tekrar okuyup öğrenmeye çalışalım. 30 günlük bu yolculuğumuzda binlerce Müslüman ile karşılaşacağız, bizi orda çok zorluklar bekliyor. Farklı bir iklim, 50 dereceye yakın bir sıcaklık olacak, burada yapmamız gereken tek şey sabırlı olmak ve dua ederken samimi ve içten olmaktır. Hac zorlu bir görev, zorluklar ve sıkıntılar ile karşılaşacaksınız. Hac ziyaretinin 20 günlük bir bölümü Mekke'de geçecek, buradaki kutsal mekanları göreceksiniz, peygamberimizin yaşadığı zorlukları yaşayacaksınız. Sizlere tavsiyelerimiz sabırlı ve hoşgörülü olmanızdır.'' açıklamalarında bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.