1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Turizmci de bayram yaptı!
Turizmci de bayram yaptı!

Turizmci de bayram yaptı!

Kurban Bayramı tatili turizm sektöründe dolu dolu geçti. Akdeniz ve Ege sahillerinde 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı!

A+A-

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşık iki hafta önceden 9 gün olarak açıklanmasıyla vatandaşlar hem kurban kesip aile ziyaretleri hem de tatil imkanı buldu. Bu yıl tarihinin en kötü yılını yaşayan turizm sektörü Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve bayram öncesinde charter anlaşmasının yeniden imzalanmasıyla çifte bayram yaptı. 

Kurban Bayramı tatilinin genel anlamda olumlu geçtiğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, şöyle dedi:

"Herkes için her anlamda olumluydu ve ciddi hareketlilik vardı. Tesisler hem Ege hemAkdeniz’de yoğun bir hareketlilik yaşadı. Ciddi anlamda ülkenin diğer bölgelerinde de akraba ziyaretleri şeklinde hareketlilik vardı. Okulların açılacak olması nedeniyle de çocuklu ailelerin tatil yapması bundan sonra çok kolay olmayacağı için bu fırsat iyi değerlendirildi. Ama diğer emekliler ve diğer gruplar hava şartları çok uygun olduğundan bundan sonraki günlerde de tatil yapabilecekler ve rezervasyon akışları da o doğrultuda. Bu konuda da tesisler hazırlıklı ve fiyatlarda ciddi uygun şartlar sağlanıyor. Böylece iç pazarda sadece bayramlarda tatil değil bayram dışında da tatil yapılabilir bir kitle yaratılması çok önemli hale geldi."

Bayramın bütün sektörde iyi bir dolulukla geçtiğini belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Ege ve Akdeniz kıyılarında 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm tesislerin yüzde 90’ların üzerinde doluluğa ulaştığını açıkladı. Tatilin 9 güne çıkarılmasının vatandaşlara hem kurban kesip aile ziyareti hem de 4-5 gün tatil imkanı sunduğunu anlatan Kızıldağ, "Bunu da vatandaşlarımız gayet iyi değerlendirdi. Son ana kadar satışlarda devam etti. Havalarda güzel geçti ve otellerde misafirlere keyifli vakit geçirmesi için güzel kaliteli programlar hazırladı ve hem turizmciler hem tatilciler bu bayramı gayet güzel değerlendirdi" dedi.

Bu Kurban bayramında enteresan bir şekilde ilk defa Ortadoğu’dan misafir geldiğini de belirten Kızıldağ, "Genel ortalamaların yüzde 20 üzerinde Ortadoğu’dan misafir ağırladık. Yıllar itibariyle ilişkilerin gelişmesi veya dünyadaki politik konjektörün buna uygun olmasına bağlayabiliriz. Bir de hem uçak hem otel rezervasyonların web ve online üzerinden kolaylıklar sunması Ortadoğulu tüketicilerin tur operatörlerinden bağımsız gelmelerini de kolaylaştırdı" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.