1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turizmciler: İstanbul'da Ufak Tefek İptaller Var, Kıyı Bölgelerinde Sorun Yok
Turizmciler: İstanbulda Ufak Tefek İptaller Var, Kıyı Bölgelerinde Sorun Yok

Turizmciler: İstanbul'da Ufak Tefek İptaller Var, Kıyı Bölgelerinde Sorun Yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüşen sektör temsilcileri, bakanlıktan mutlu ayrıldı.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüşen sektör temsilcileri, bakanlıktan mutlu ayrıldı. Taksim Gezi Parkı eylemlerinin ardından turizm sektöründe yaşanan kısa vadeli sorunları Çelik ile görüşen sektör temsilcilerinden Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Türkiye’nin imajının yurt dışında kötü lanse edilmemesi için gayret gösterilmesini istedi. Turizmde elde edilen başarının kolay yakalamadığını vurgulayan Ayık, “Kıyı bölgelerinde rezervasyon iptali pek yok. İstanbul’da da bölgesel toplantı iptal oldu.” dedi. Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy da şu an itiarı ile uçuşlarda herhangi bir aksamanın yaşamadığını belirterek, “Kapasitede bir düşüş yok. Algılamanın düzelmesi ile birlikte, sıkıntıların aşılacağını inanıyoruz." dedi.

Turizm sektör temsilcileri Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile yaptıkları görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, konuşmasında sektör olarak doğayı önemsediklerini belirterek, Türkiye’nin imajının yurt dışında kötü lanse edilmemesi için gayret gösterilmesi uyarasında bulundu. Türkiye’nin turizmde elde ettiği başarıyı kolay yakalamadığını kaydeden Ayık, “Kıyı bölgelerinde rezervasyon iptali pek yok. İstanbul’da da bölgesel toplantı iptal oldu. 127 bin yatağımız var. Bunları da başka bölgelere kaydırdık.” dedi.

Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy da şu an itiarı ile uçuşlarda herhangi bir aksamanın yaşamadığını belirterek, “Kapasitede bir düşüş yok. Algılamanın düzelmesi ile birlikte, sıkıntıların aşılacağını inanıyoruz. Kötümser bakmak doğru olmaz. Kısa sürede adımlar atılacaktır. Adımdan katımız algı düzelmesidir. Yabancı basında verilen algının düzeltilmesi konusunda düzenleme yapılacaktır. Geçen seneki rakamlarımızı yakalayacağız.” diye konuştu.

ÇORABATIR: “TURİZMDE ANTALYA’DA BİR DARLAMANIN OLMAZ”

Akdeniz Turistik Oteller İşletmeler Birliği temsilcisi Sururi Çorabatır da Haziran ayına kadar 2 milyon 433 bin 559 ziyaretçinin Antalya’ya geldiğini belirterek, geçen yıla oranla yüzde 9 artış yakalandığını bildirdi. Rezervasyonların tamamlanması ile birlikte gelen turist sayısında daha da artış sağlanacağını ifade eden Çorabatır, “Almaya’dan gelen turist sayısında yüzde 3,42, Hollanda’dan yüzde 16, Ukrayna’dan yüzde 14, İsveç’den yüzde 6’lık bir artışın sağlandı. İskandinav ülkelerinde talepler devam ediyor. Antalya ile ilgili bir daralmanın olacağını tahmin etmiyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.