1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk Heyeti Hollanda Cezaevlerinde İncelemelerde Bulundu
Türk Heyeti Hollanda Cezaevlerinde İncelemelerde Bulundu

Türk Heyeti Hollanda Cezaevlerinde İncelemelerde Bulundu

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi 3 kişilik heyet, Hollanda'daki cezaevleri ve karakollarda incelemelerde bulundu.

A+A-

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi 3 kişilik heyet, Hollanda'daki cezaevleri ve karakollarda incelemelerde bulundu.

Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Hollanda ziyaretlerinde cezaevi ve karakolların durumunun koruyucu aile sisteminin nasıl işlediği konusunda temaslarda bulunduklarını söyledi.

Hollanda'nın İjmuiden şehrinde İhsan Gürz'ün 2011 yılında hayatını kaybettiği karakolu da ziyaret ettiklerini ifade eden Üstün "Burada hem ailenin yanında olduğumuzu göstermek adına hem de bundan sonra böyle bir olayın tekrar etmemesi açısından kendi varlığımızı hissettiriyoruz. Karakolun genel işleyişi hakkında oradaki en yetkili güvenlik amirinden bilgiler aldık. İhsan Gürz'ün vefat ettiği hücreye kadar da gittik." dedi. Üstün, söz konusu hücrede kamera bulunmamasının tartışmalara neden olduğunu söyledi, savcının takipsizlik kararı vermesi ve dava açmamasını ise cüretkar bulduğunu dile getirdi. Üstün, "Nitekim yakın bir zamanda takipsizlik kararına yapılan itirazın kapalı gizli bir duruşması yapışacak. İnşallah orada takipsizlik akarı ortadan kaldırılır ve yargılama yolu açılır. Yargılama yapmadan bir olayın kapatılıyor olması bizde bir takım şüpheler doğuruyor. Bu olay eğer Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek olur ise, benim tecrübelerime göre anladığım kadarı ile mutlaka Hollanda bu konuda mahkum olur." dedi.

Hollanda'daki cezaevlerinin bir önceki ülkeye göre daha iyi olduğunu söyleyen Başkan Üstün, "Hollanda'da çok katlı cezaevleri ile burada da karşılaştık. Çok katlı cezaevleri demek aslında sorun demektir. Çok katlı cezaevinin olması aslında bizi şaşırttı." ifadelerini kullandı.

Ayhan Sefer Üstün, Hollanda makamlarını kendilerine bilgi vermekte son derece cimli davranmakla eleştirdi. CİHAN

Türk heyeti Hollanda cezaevlerinde incelemelerde bulundu

Türk heyeti Hollanda cezaevlerinde incelemelerde bulundu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.