1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk- Rus Kültür Merkezi Kimsesiz Çocukları Sevindirdi
Türk- Rus Kültür Merkezi Kimsesiz Çocukları Sevindirdi

Türk- Rus Kültür Merkezi Kimsesiz Çocukları Sevindirdi

Türk- Rus Kültür Merkezi ve Moskova Belediyesi Sosyal Kurumlar Dairesi 1 Haziran Dünya Çocukları Koruma Günü münasebetiyle “Çocuklara Bir Gülümseme Ba...

A+A-

Türk- Rus Kültür Merkezi ve Moskova Belediyesi Sosyal Kurumlar Dairesi 1 Haziran Dünya Çocukları Koruma Günü münasebetiyle “Çocuklara Bir Gülümseme Bağışlayın” başlıklı organizasyon gerçekleştirdi.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezinde bulunan Park Muzeon’da düzenlenen etkinlikte Rus, Türk ve diğer etnik gruplardan vatandaşlar katıldı. Program çerçevesinde konser ve eğitici yarışmalar düzenlenirken; etkinliğe katılan çocuklar şapka tasarımı, kumaş dokuma, asfalt üzerine resim, uçan balon, plastik sanatlar, heykel dekoru, bebek yapımı, örgü ve ahşap oymacılığı gibi çalışmalara katılma imkanı buldu.

Programda en çok ilgiyi ise park alanında düzenlenen kermes gördü. Kermeste Türk ve Rus hanımlar hazırladıkları yiyecekleri ve el işi hediyelik eşyaları sergiledi. Burada elde edilen gelirler ise kimsesiz çocuklar yurduna bağışlandı.

Kermes alanını ziyaret eden Moskova Belediyesi Sosyal Kurumlar Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Savin, baklava ve diğer yiyecekleri çok beğendiğini ifade etti. Moskova'da Çocuk Koruma Günü'nün 62 yıldır kutlandığını hatırlatan Savin, parkta açılan stantlardan dolayı da çok memnun olduğunu aktardı.

Savin, “Türk -Rus Kültür Merkezi aktif şekilde bugünkü etkinliğimizde yer aldı. Uzun zamandan beri hazırlandıklarını biliyoruz. El yapımı eşyaları, Türk mutfağından yiyecekleri burada sergilediler. Bence kültürlerin yakınlaşması açısında bu çok önemli bir adım” dedi.

KEŞKE BİZİM HANIMLAR DA TÜRK YEMEKLERİNİ YAPABİLSELER

Türk mutfağından yiyecekleri çok beğendiğini de dile getiren Savin şöyle konuştu: “Bakıyorum çocuklar da çok büyük mutluluk içerisinde Türk yiyeceklerini tüketiyor. Fakat bir eksiklik var burada. Yiyeceklerin nasıl hazırlandığını gösteren tarifleri yok. Bence Rus hanımların da çok hoşuna gitmiştir bu yiyecekler. Onlar da evlerinde pişirmek isterlerdi. Keşke yiyeceklerin tarifleri olsa da bizim hanımlar da Türk mutfağından yiyecekleri hazırlayabilseler.”

Türk- Rus Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren hanımların kermese kimsesiz çocuklara yardım etmek için katıldıklarını belirten organizatörlerden Nermin Güçtekin de, “Burada ayrıca kültürümüzü de tanıtma fırsatını bulduk. Baklava, su böreği, kekler, diğer çeşit börekleri sergiliyoruz. Baklavaya özellikle ilgi çok büyük. Türk tatlısı olduğunu biliyor vatandaşlar. Tadına bakanlar beğendiklerini ifade ediyor” ifadelerini kullandı.

Etkinliği büyük ilgi ile izleyen ve kültür merkezinin düzenlediği kermese katılan Galina Kuharenko yapılan etkinliği çok beğendiğini kaydetti. Türk hanımların el yapımı eşyalarını çok beğendiğini dile getiren Kuharenko, “Evime, banyo için birçok malzeme aldım buradan. Bence çok güzel bir kermes oldu. Ve daha sık bu tür etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.