1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk Şirketleri, Türkmenistan’da İnşaat Lideri
Türk Şirketleri, Türkmenistan’da İnşaat Lideri

Türk Şirketleri, Türkmenistan’da İnşaat Lideri

Dünyada Türk müteahhitlerin en çok iş aldıkları ülke konumuna yükselen Türkmenistan’da 2013 yılının başından bu yana alınan işlerin bedeli şimdiden 2012 yılını yakaladı.

A+A-

Dünyada Türk müteahhitlerin en çok iş aldıkları ülke konumuna yükselen Türkmenistan’da 2013 yılının başından bu yana alınan işlerin bedeli şimdiden 2012 yılını yakaladı. Bunda, Türkmenistan hükümetinin Türk firmalarına olan güveni önemli bir rol oynuyor.
Türk şirketleri geçen sene Türkmenistan’da 4 milyar 980 milyon dolarlık proje alırken, bu sene üstlenilen 30’a yakın proje bedeli de 5 milyar dolar oldu.
Türk şirketleri hastane, idari binalar, konut, köprüler, gemi, tatil merkezleri, otel, petrol platformu, elektrik nakil hatları gibi çeşitli projeler üstlendi. Sadece Polimeks İnşaat şirketinin ihalesini kazandığı Aşkabat Havaalanı inşaatı projesi, 2 milyar 253 milyon dolar tutarı ile Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında bir kalemde aldığı en büyük proje olarak da kayıtlara geçti.
Bu arada, Türkmenistan’daki yatırımları ile tanınan NATA Holding’e yeni iş verildi. Türk şirketi, uluslararası projede yer aldı. Kazakistan-Türkmenistan-İran demir yolu projesinin Türkmenistan kısmında 13 adet köprü ihalesini kazandı. Söz konusu demiryolu köprüleri, Gyzylgaya-Bereket-Etrek hattında inşa edilecek olup, 2014 yılının Ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.
Türk müteahhitler Türkmenistan'da ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1992 yılından beri ise 34 milyar 145 milyon dolarlık iş yaptılar.


CİHAN

Türk şirketleri, Türkmenistan’da inşaat lideri

Türk şirketleri, Türkmenistan’da inşaat lideri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.