1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türk Yıldızları 360 derece açıyla çekildi
Türk Yıldızları 360 derece açıyla çekildi

Türk Yıldızları 360 derece açıyla çekildi

Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim olan Türk Yıldızları'nın gösterisi nefesleri kesti.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetlerini dünyaya tanıtmayı, Türk Hava Kuvvetlerinin disiplin ve etkinliğinin anlatılmasına katkıda bulunmayı ve Türk halkının Silahlı Kuvvetlere olan güven duygusunu pekiştirmeyi, gençlerin havacılığa olan sevgisini artırmayı amaçlayan Türk Yıldızları'nın nefes kesen hareketleri, İzmir'deki etkinlikte 360 derece açıyla kaydedildi.

GÖSTERİDE UÇAKLAR SAATTE 350 İLA BİN 15 KİLOMETRE HIZLA İLERLİYOR
Özel kamerayla yaptığı çekimlerde, akrotimin dünyadaki diğer akrotimlerin de yaptığı hareketlerinin yanı sıra Türk Yıldızları'nın akrotim dünyasına kazandırdığı ve imza hareketleri olan "üçlü çapraz kesişim", kendilerine özgü "A pasaj", "Akrep pasaj" ve dünyada başka bir ekibin yapamadığı "iniş takımları kesişim" gibi hareketler de yer alıyor. Gösteri sırasında uçaklar saatte 350 ila bin 15 kilometre hızla ilerliyor. Akrotimin "yakın kol" pozisyonunda uçuşu sırasında uçaklar arasındaki mesafe 1 metreye kadar düşüyor. Pilotların yüksek hızda giden jetleri nasıl ustalıkla kumanda ettiği de kayıtlarda görülüyor.

DÜNYADA İLK 5 ARASINDALAR
8 jetle gösteri yapabilen tek akrotim Türk Yıldızları, dünyanın en fazla bilinen ve izleyenlerini en fazla heyecanlandıran 5 akrotimden birisi olarak kabul görüyor. Akrotim, dünyada ses üstü hızla uçma kabiliyetine sahip süpersonik jetleri kullanan 6 ülke akrotiminden biri. Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim ise Türk Yıldızları. Timdeki uçak sayısı arttıkça ekibin uyumu da o derece zorlaştığı için bu özelliği de Türk Yıldızları'nı diğer akrotimlerin önüne geçiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.