1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçe Çocukları Sevgi Tepesi'ne Fidan Dikti
Türkçe Çocukları Sevgi Tepesine Fidan Dikti

Türkçe Çocukları Sevgi Tepesi'ne Fidan Dikti

Türkiye’ye 11. Türkçe Olimpiyatları için gelen 2 bin öğrenci arasından 170 öğrenci Kayseri’ye geldi.

A+A-

Türkiye’ye 11. Türkçe Olimpiyatları için gelen 2 bin öğrenci arasından 170 öğrenci Kayseri’ye geldi. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak’ın misafir ettiği 25 ülkeden 170 öğrenci Boydak Ormanı’ndaki Sevgi Tepesi'ne fidan dikti, daha sonra kahvaltı yaptı. Türkçe çocuklarını Türkiye ve Kayseri’de görmekten mutluluk duyan Hacı Boydak, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amerika’da bulunan hocamıza buradan selam söylüyorum. Saygılarımızı ve hürmetlerimizi sunuyorum.” dedi.

140 ülkeden gelen 2 bin kadar sevgi dili Türkçe konuşan dünya çocuklarının Anadolu programları sürüyor. 25 ülkeden 170 öğrenci Kayseri Kadir Has Stadı'ndaki etkinlik nedeniyle şehre geldi. Kayseri programının ikinci gün etkinliğinde çocukları Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak misafir etti. Her yıl Türkçe Olimpiyatları için şehre gelen çocuklar için Boydak Ormanı’nda oluşturulan alanlarda fidan dikimi yapılıyor. 11. Türkçe Olimpiyatları için gelen farklı ülkelerden çocuklar ormanlık alandaki Sevgi Tepesi'ne fidan dikti.

Çocuklarla birlikte fidan dikimi yapan Hacı Boydak, dünya çocuklarını Kayseri’de görmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Biz ilk günden beri Türkçe Olimpiyatları'na Boydak ailesi olarak sponsorluk yapıyoruz. İlk etkinlikte 17 ülkeden, çok az katılımla olmuştu. Ama bugün 140 ülkeden 2 bin çocuğumuz geldi. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. Olağanüstü günler yaşayacağız 20 gün içinde. Burada emeklerini esirgemeyen fedakar, vefakar, cefakar öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinde kimi zaman 50 derece sıcaklıkta kimi zaman eksi 50 derece soğukta görev yapıyorlar. Sibirya’da, Afrika çöllerinde Türk kültürünü öğretiyor İstiklal Marşımızı öğretiyorlar. Bu yıl evrensel barış sloganı ile yola çıkıldı. Bizde evrensel barışa doğru Sevgi Tepesi'nde 11. Türkçe Olimpiyatları ormanı yaptık. Türkiye bugünlerde iyi bir süreçten geçiyor. Barış ortamı var. Bu yıl bizim için ayrı geçiyor. Biz bu görevi ifa eden arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

Hacı Boydak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, konuşmasının sonunda, “Buradan Amerika’daki hocamıza saygılarımızı hürmetlerimizi gönderiyoruz. Kendilerine sağlık diliyoruz.” dedi. CİHAN

Türkçe çocukları Sevgi Tepesi'ne fidan dikti

Türkçe çocukları Sevgi Tepesi'ne fidan dikti

Türkçe çocukları Sevgi Tepesi'ne fidan dikti

Türkçe çocukları Sevgi Tepesi'ne fidan dikti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.