1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe Konuşan Dünya Çocukları Sevgi Ormanı'na Fidan Dikti
Türkçe Konuşan Dünya Çocukları Sevgi Ormanına Fidan Dikti

Türkçe Konuşan Dünya Çocukları Sevgi Ormanı'na Fidan Dikti

10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen dünya çocukları, Kayseri’de Sevgi Ormanı’na fidan dikti. Dünya çocuklarıyla birlikte fidan diken Boydak...

A+A-

10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen dünya çocukları, Kayseri’de Sevgi Ormanı’na fidan dikti. Dünya çocuklarıyla birlikte fidan diken Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, çocuklara Türkiye’yi ve Türkçe'yi sevdiren öğretmenlerle, bu hizmete öncülük edenlere selam söyleyip, teşekkür etti.

Boydak Holding tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 'Sesli Tepesi Boydak Ormanı' alanı içerisinden oluşturulan Sevgi Ormanı'na 24 ülkeden gelen 70 çocuk kendi elleriyle fidan dikmenin sevincini yaşadı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Türkçe konuşan dünya çocuklarıyla fidan dikmenin ayrı bir mutluluğu olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda dikilen fidanların büyüdüğünü belirtti.

Boydak, Türkiye’ye bu yıl 135 ülkeden bin 500 çocuğun geldiğini hatırlatarak, “Artık çocuklarımız Kayseri’ye geldiklerinde oluşturulan ormanlık alanda fidan dikiyor. Bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Türkiye’ye gelen çocukların her biri farklı illere gidiyor. Kayseri de bu şanslı iller arasında. Kendi ülkelerinde Türkiye sevdalısı, Türkçe sevdalısı olarak yetişen bu gençler, yine kendi ülkelerinde önemli göreve geldiklerinde Türkiye’yi hep hatırlayacaklar. Biz yurt dışına gittiğimizde görüyoruz. Bu çocukların yetiştirildikleri okullarda öğretmenlerimizin büyük bir fedakarlık örneği göstererek eğitim verdiklerini. Onlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hacı Boydak, farklı kıtalardan Türkiye'ye gelen çocukların Kayseri’de de dikili bir ağacı olduğunu aktararak, bu hizmete öncülük edenlere selamlarını, saygılarını ilettiğini belirterek, çok teşekkür etti.

Hacı Boydak ile birlikte Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, Boyser Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Türkoğlu ile 24 ülkeden gelen 70 çocuk, hep birlikte çam fidanı dikti. Çocuklar, Hacı Boydak ile birlikte kürekleri ellerine alarak fidanın etrafını toprakla doldurdu. Ormanlık alandaki dağ evinde çocuklara yemek ikramında bulunuldu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.