1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe Kültür Şöleni’nde Ülkelerin Farklı Dizayndaki Stantları Göz Kamaştırdı
Türkçe Kültür Şöleni’nde Ülkelerin Farklı Dizayndaki Stantları Göz Kamaştırdı

Türkçe Kültür Şöleni’nde Ülkelerin Farklı Dizayndaki Stantları Göz Kamaştırdı

Bu yıl 10.'su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen kültür şöleninde farklı dizayndaki stantlar re...

A+A-

Bu yıl 10.'su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen kültür şöleninde farklı dizayndaki stantlar renkliliği ile göz kamaştırdı. Kültür Şöleni’nde kurulan değişik ülkelere ait farklı tasarımdaki stantlar ayrı bir ilgi gördü. Ziyaretçiler, renkli stantlara büyük ilgi gösterdi.

Dünya ülkeleri, bugün sona eren şölende üç ayrı kapalı salonda kurdukları stantlarda adeta ülkelerini Türkiye’ye taşımaya çalıştı. Tek çatı altında bir araya gelen dünya ülkelerine ait stantlar renkli görüntüler oluşturdu. İstanbul Fuar Merkezi’nde üç gün açık kalan şöleni yaklaşık 600 bin dolayında insan ziyaret etti.

Stantları gezen ziyaretçilerden Mustafa Erdoğan, “Olimpiyatları ilk defa takip ediyorum. Geldiğime de memnun oldum. Dünyayı gezmiş gibi oldum.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Yıldız isimli ziyaretçi ise “Çok güzel bir organizasyon, her sene yapılmasını temenni ediyoruz. Mükemmel. Her şeyi ile mükemmel.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Pınar Erol ismindeki bayan ise “Çok beğendim. Türkçe'nin bu kadar yaygın olması ve bu şekilde tanıtılması gerçekten çok hoş. Ben hemşireyim. Buraya gitmek istiyorum. Ağabeyimi aradım beni buraya göndermek için ne yapabiliyorsan yap dedim. Çok güzel, çok değişik. Kendimi Afrika’da hissediyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.