1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe Olimpiyatları Kars Tertip Komitesi’nden Teşekkür Toplantısı
Türkçe Olimpiyatları Kars Tertip Komitesi’nden Teşekkür Toplantısı

Türkçe Olimpiyatları Kars Tertip Komitesi’nden Teşekkür Toplantısı

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında bu yıl 11’incisi gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları’nın Kars ayağının başarıyla tamamlanmasının ardından, tertip komitesi, basın toplantısında olimpiyatlara destek verenlere teşekkür etti.

A+A-

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında bu yıl 11’incisi gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları’nın Kars ayağının başarıyla tamamlanmasının ardından, tertip komitesi, basın toplantısında olimpiyatlara destek verenlere teşekkür etti. Komite, Türkiye’de 55 ilde hasretin sona erdiğini, bu illerden birinin de Kars olmasının kendilerini en mutlu kılan gelişme olduğunu bildirdi.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tertip Komitesi Üyesi Fatih Akaslan, yağmur nedeniyle ertelenen ve daha önce Kars Şehir Stadyumu'nda düzenlenmesi gereken programın, İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu'nda iki seans olarak yapıldığını ve 13 bin 600 kişinin katıldığını söyledi.

Kars’ta görkemli bir şekilde karşılanan Türkçenin çocuklarının muhteşem finalde Karslıları büyülediğini de belirten Akaslan, “Aralarında Almanya, Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Belarus, Endonezya, Güney Afrika, Pakistan, Kırgızistan, Tunus ve Tacikistan gibi ülkelerden öğrencilerin katıldığı organizasyonda Karslılara unutulmaz bir gece geçirttik.” dedi.

Festivale destek veren Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Rektörlük, DSİ, Emniyet Müdürlüğü, iş adamları, AK Parti Kars milletvekilleri ve gazetecilere de teşekkür eden Akaslan, “Kars’a gelen öğrencileri çok güzel bir şekilde, bize yakışır bir şekilde karşıladık ve ağırladık. Kars, bu tarz organizasyonların yapıldığı bir il değil. Bu nedenle Türkçe Olimpiyatları'nın Kars’ta yapılması oldukça önemliydi.” diye konuştu.

KARSİAD Genel Sekreteri ve komite üyesi Cengiz Kaya da organizasyonun her iki ayağında da yaklaşık 200 gönüllü arkadaşlarının görev aldığını ifade ederek, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Kars’ta binlerce insanı, Türkiye’de ise milyonları bir araya getirmek son derece önemliydi. Çocuklar, Kars’tan ayrılmak dahi istemedi ve ayrıldıklarında oldukça duygulu anlar yaşandı. Kars’ı da gezip tanımış oldular ve tekrar gelmek istediklerini de belirttiler. Karslılar, çocukları bağırlarına bastılar.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Türkçe Olimpiyatları Kars Tertip Komitesi’nden teşekkür toplantısı

Türkçe Olimpiyatları Kars Tertip Komitesi’nden teşekkür toplantısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.