1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’ne Büyük İlgi
Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’ne Büyük İlgi

Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’ne Büyük İlgi

Konya’nın Karapınar ilçesinde faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Karapınar Sanayici ve İşadamları Derneği ilçeden yaklaşık bin kişiyi Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’ne taşıdı.

A+A-

Konya’nın Karapınar ilçesinde faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Karapınar Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD), ilçeden yaklaşık bin kişiyi Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’ne taşıdı.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni kapsamında Konya'da düzenlenen organizasyona Karapınarlılar büyük ilgi gösterdi. 40 ülkeden 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen programda binlerce vatandaş, öğrencilerin seslendirdiği şarkı, şiir ve halkoyunlarına hayran kaldı.

KARSİAD Başkanı Şenol Mutlu, “İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminde böyle etkinliklere ihtiyacımız var. Derneğimizin ticaret hacminin büyümesinin yanında refah düzeyinin de yükseltilmesi adına gelişmeleri takip ediyoruz.” dedi.

Programın sunuculuğunu Samanyolu Haber Televizyonu'ndan Kemal Gülen ve Azerbaycanlı öğrenci Ayten Uluhanova birlikte yaptığı geceye katılmaktan çok memnun olduklarını belirten başkan Mutlu, “Konya yöresi şarkılarından Sille, Tarkan'a ait 'Dudu Dudu' şarkılarını dinlemek ve Karadeniz halk oyunu ekibini dünya çocuklarından izlemek bizleri hem duygulandırdı hem de sevindirdi. Karapınarlı olup da yurt içi ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizi ve yetiştirdikleri öğrencileri bir kez daha tebrik ediyorum. Ayrıca buradan maddi manevi desteklerini esirgemeyen ilçe halkımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen başkanı Mutlu, “İlçemizde 15 otobüs ile yaklaşık bine yakın ilçe halkımızın Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’ne katılımlarını sağladık. Yağmurda ve soğukta bizlerin heyecanına eşlik eden tüm halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

11. Türkçe Olimpiyatları’na Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Program havai fişek gösterileri ile sona erdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.