1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’nde Azeri Baklavası İlgi Gördü
Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’nde Azeri Baklavası İlgi Gördü

Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’nde Azeri Baklavası İlgi Gördü

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen kültür şöleninde Azeri...

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen kültür şöleninde Azeri baklavası büyük ilgi gördü.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen şölende kurulan Azerbaycan standında ziyaretçiler Azeri baklavasına büyü ilgi gösterdi. Stant ziyaretçilerin akınına uğradı. Standı ziyaret eden davetlilere Azeri baklavası ikram edildi. Şölenin ilk iki gününde yaklaşık 4 ton baklava dağıtıldı. Görevliler Baklava dilimlerini bir bir kağıt poşetlere yerleştirerek ikrama hazırladı. Şölenin ilk iki gününde ikram edilen baklava dilim sayısı ise 50 bini geçti.

Baklava dağıtımıyla ilgili konuşan stant görevlilerinden Mehriban Kayımova, baklavanın Azerbaycan’ın belli başlı tatlılarından olduğunu söyledi. Kayımova, “Bu baklavamızın içinde ceviz, şeker, bal ve tereyağı var. Baklava 40 ince hamurdan oluşuyor. Üst üste konulan hamurlar arasına ise ceviz yerleştiriliyor.” dedi.

Baklavayı tadan ziyaretçilerden Safa Yılmaz ise, “Şölen Ülkerlerin kültürünü tanımamıza da yardımcı oluyor. Lezzetli bir tatlı Türk baklavasına fazla benzemiyor.” diye konuştu.

Baklavayı tadan yabancı konuklardan Janna da, “Türk baklavasından farklı bir tatlı. Ama tatlı bir tadı var.” dedi.

Azerbahcan Standı görevlilerinden Fizulu Dadayev ise, “Standımıza ilgi büyük oldu. Gelen her kez bize uğradı en azından baklavamızın tadına baktılar.Ceviz reçelimizin tadına baktılar.” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 135 ülkenin stant açtığı İstanbul Fuar Merkezi'ndeki kültür şöleni yarın sona erecek.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.