1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe Olimpiyatları'na 100 Araçlık Konvoyla Gidecekler
Türkçe Olimpiyatlarına 100 Araçlık Konvoyla Gidecekler

Türkçe Olimpiyatları'na 100 Araçlık Konvoyla Gidecekler

Batman'da düzenlenecek 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne 100 araçlık bir konvoyla gideceklerini belirten Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, "İnşallah bu çocukları gelecek yıl Sason’da da ağırlamak istiyoruz.

A+A-

Batman'da düzenlenecek 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne 100 araçlık bir konvoyla gideceklerini belirten Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, "İnşallah bu çocukları gelecek yıl Sason’da da ağırlamak istiyoruz." dedi.

Aras-Fem Dershanesi Mezunları Derneği’nin organizesini üstlendiği ’11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ için hazırlıklar tamamlandı. Batman, 51 ilden yaklaşık 2 bin öğrenciyi konuk edecek.
Bu yıl 140 ülkeden yaklaşık 2 bin öğrencinin 51 ayrı il ve 200 ayrı sahneyle ‘Evrensel barışa doğru’ mesajının verileceği 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, 11 Haziran Salı günü Batman’da yapılacak. Salı günü 12.30’da festival için şehir turu gerçekleştirilecek.

"BU ORGANİZASYON SLOGANDAN ÖTE BİR BARIŞ PROJESİ"

Bu organizasyonun slogandan öte fiiliyata geçmiş bir barış projesi olduğunu ifade eden Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, "Mükemmel ve muhteşem bir organizasyon. Bu sene Batmanımıza gelmesi bizleri onurlandırdı. İnşallah bu çocukları gelecek yıl Sason’da da ağırlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Arslan, "Barış sözcüğünde daha güzel ne olabilir ki. Keşke bu güzellikler 30- 40 yıl önce olmuş olsaydı insanımız daha rahat ve daha ferah yaşardı. Binlerce insanımız gencecik yaşta hayattan koparılmamış olurdu. Eğer dünyaya bir barış gelecekse bu ancak insanlardan faydalanmayı değil insanlara faydalı olmayı kendilerine yol yöntem olarak geçen hizmet erlerinin sayesinde olacaktır. Onlar insanlardan hiç almayı değil hep vermeyi düşünen kahraman Anadolu evlatlarıdır. Önce bölgemizde sonra ülkemizde sonrada bütün dünyada barışı sağlayacak bu tür organizasyonları gönülden destekliyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.