1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Türkçe Olimpiyatları'yla Medeniyetimizi Ve Dilimizi Dünya İle Paylaşıyoruz'
Türkçe Olimpiyatlarıyla Medeniyetimizi Ve Dilimizi Dünya İle Paylaşıyoruz

'Türkçe Olimpiyatları'yla Medeniyetimizi Ve Dilimizi Dünya İle Paylaşıyoruz'

AK Parti Kastamonu Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Mustafa Gökhan Gülşen, ‘İnsanlık El Ele’ sloganı ile bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Tü...

A+A-

AK Parti Kastamonu Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Mustafa Gökhan Gülşen, ‘İnsanlık El Ele’ sloganı ile bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili, “Medeniyetimizi, dilimizi ve eğitimi dünya ile paylaşıyoruz. Türk dilinin ne kadar önemli olduğunu ve dünyada ne kadar sevildiğini görüyoruz.” dedi.

Milletvekili Gülşen, 17 ülke ve 60 öğrenci ile başlayan, bugün 135 ülke ve bin 500 öğrenci ile gerçekleştirilen olimpiyatların, Türkiye'nin 41 ilinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Gülşen, Türkçe’nin mükemmel bir şekilde bütün dünyaya yayılmasını sağlayan bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür etti.

Dünyanın dört bir yanına dağılan Türk okulları sayesinde, günün 24 saati İstiklal Marşı’nın söylenmesinin çok önemli bir olay olduğunu ifade eden Gülşen, Türkçe olimpiyatları için ülkemizde bulunan konuk öğrencileri, Türkçe’nin sevdalıları olarak nitelendirdi. Milletvekili Gülşen, gidilen her yabancı ülkede bu okulların insanlığa çok büyük hizmetler verdiğinin görüldüğünü söyledi.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Kastamonu’da da yapılmasını istediğini kaydeden Gülşen, “Dünyanın neresine gidersek gidelim, başımız dik, göğsümüz kabarık bir vaziyette bayrağımızın şanıyla, şerefiyle karşılaşıyoruz. Bu organizasyon, Türk dünyası adına dünyanın herhangi bir yerinde Türkçe konuşan insanlarımız adına çok önemli bir organizasyondur. Medeniyetimizi, dilimizi ve eğitimi dünya ile paylaşıyoruz. Türk dilinin ne kadar önemli olduğunu ve dünyada ne kadar sevildiğini görüyoruz. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın gayesi Türkçe'yi sevgi dili, dostluk dili ve diyalog dili olduğu kadar dünya dili, ilim dili ve edebiyat dili de yapmaktır.” diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.