1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Turkcell Yüzme Takımı, İstanbul 2020 İçin Kulaç Atacak
Turkcell Yüzme Takımı, İstanbul 2020 İçin Kulaç Atacak

Turkcell Yüzme Takımı, İstanbul 2020 İçin Kulaç Atacak

25. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’na sayılı günler kala çalışmalar da kıyasıya sürüyor.

A+A-

25. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’na sayılı günler kala çalışmalar da kıyasıya sürüyor. Uluslararası ünlü sporcuların da katılacağı yarışlarda bu yıl Turkcell çalışanlarının kurduğu Turkcell Yüzme Takımı da kulaç atacak. Turkcell Yüzme Takımı İstanbul 2020 hedefiyle müsabakalara katılıyor. 7 Temmuz 2013 tarihindeki yarış Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayacak ve Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek.

Turkcell, bu yıl 25’incisi düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları iletişim sponsoru oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından bu yana her yaz gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın 25’incisi Turkcell’in desteğiyle 7 Temmuz Pazar günü yapılacak. Müsabakalarda Turkcell Yüzme Takımı da yer alacak. Ayrıca yarış öncesi etkinlik alanında ise Turkcell tarafından kurulan Dilek Duvarı’nda minik sporseverler İstanbul 2020 ile ilgili düşünceleri ve desteklerini paylaşma imkanı bulacak.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, kuruldukları günden bu yana Türkiye’de amatör sporların gelişmesine katkı sağladıklarını belirterek, "Ana sponsoru olduğumuz Türkiye Yüzme Federasyonu ile de yakın zamanda 100 bin sporcu hedefi bir projeye imza attık." diyerek şunları söyledi:

"Dünyanın en iyi antrenörü Bob Bowman milli takımlarımızla çalışacak. Bu işbirliği ile İstanbul 2020 adaylığı sürecinde yüzmede fark yaratacak bir sıçrama gerçekleşmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda ülkemiz tanıtımı için oldukça önemli olan 25.Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın da iletişim sponsoru olduk. Ayrıca Turkcell bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın yer aldığı Turkcell Yüzme Takımı da 25.Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nda yer alacak. Pazar günü yarışa katılacak tüm sporculara başarılar diler, bu uzun ömürlü organizasyon için de TMOK’a teşekkür ederim.”

Turkcell çalışanlarının bir araya gelerek oluşturdukları Turkcell Yüzme Takımı bu yıl da Boğaziçi Kıtalararası Yarışları katılacak. 2009 yılında kurulan Turkcell Yüzme Takımı, Turkcell grup şirketlerindeki 15 çalışandan oluşuyor. Yılda en az 3 kere Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği Masterlar Havuz Yarışları’nda mücadele eden takım Meis-Kaş, Çanakkale, Alanya gibi yüzme maratonlarında da kulaç attı. Takım 4.5 yıllık sürede havuz yarışlarında 200’ün üzerinde madalya kazandı.

25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın iletişim sponsoru Turkcell, yarışlar öncesinde ve sürecince katılımcılara profesyonel destek verecek. Yüzücüler yarış öncesi Yüzme Federasyonu antrenörleri, Turkcell ısınma alanında katılımcılarla çalışacak. Alanda yüzücülerin kullanımına açık koşu bantları da yer alırken, tüm gün antrenör hizmeti de sağlanacak.

47 ÜLKEDEN 1573 YARIŞMACI

Turkcell’in yarış öncesi etkinlik alanında kuracağı Dilek Duvarı ve Resim Atölyesi’nde minik sporseverler İstanbul 2020 ile ilgili düşünceleri ve desteklerini paylaşacak. Minikler kurulan etkinlik alanında birbirinden eğlenceli aktivitelerle eğlenme imkanı bulacak.

Anadolu yakasında Kanlıca Vapur İskelesi’nden saat 10.00’da başlayacak yarış, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erecek.

Yaşı, sağlığı, bedensel ve zihinsel durumu, yüzme kabiliyeti uygun olan herkesin aday olabildiği yarışlara, yapılan elemeler sonrası 47 ülkeden 1537 yarışçı katılıyor. Ortalama 6,5 km. uzunluğundaki parkuru yüzme süresi en fazla 2 saat ile sınırlı tutulacak.
CİHAN

Turkcell Yüzme Takımı, İstanbul 2020 için kulaç atacak

Turkcell Yüzme Takımı, İstanbul 2020 için kulaç atacak

Turkcell Yüzme Takımı, İstanbul 2020 için kulaç atacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.