1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçenin Çocukları Antalya'da
Türkçenin Çocukları Antalyada

Türkçenin Çocukları Antalya'da

Türkçe Olimpiyatları organizasyonu kapsamında Kültür Şenliği için Antalya'ya gelen Türkçe'nin çocukları Akdeniz Toros Koleji’ndeki coşkulu karşılamanın ardından Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ı ve Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektör Vekili Abdullah.

A+A-

Türkçe Olimpiyatları organizasyonu kapsamında Kültür Şenliği için Antalya'ya gelen Türkçe'nin çocukları Akdeniz Toros Koleji’ndeki coşkulu karşılamanın ardından Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ı ve Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektör Vekili Abdullah Aziz Ergin’i makamında ziyaret etti.

Emniyet Müdürü Sağlam, olimpiyat çocuklarının barış adına çok önemli işler yaptığını dile getirdi. Barışın dilinin Türkçe olacağını ve dünyada barışın bu çocuklar sayesinde hakim olacağını dile getiren Sağlam, çocukları kutladı ve başarılar diledi. Sağlam, olimpiyat çocuklarının performans gösterilerini izlerken hayranlığını gizleyemedi.

Olimpiyat çocuklarının bir sonraki durağı AÜ Rektör Vekili Abdullah Aziz Ergin oldu. Olimpiyat çocukları ile neşeli sohbetler yapan Ergin, “Türkiye’ye başarılarınızı kanıtlayarak değişik ülkelerden geldiniz. Biz Türkçe’ye çok saygılıyız kendi dilimiz olduğu için, sizlerin Türkçeyi öğrenip şarkılar söylemeniz bizim verdiğimiz değeri daha da arttırıyor. Farkında olmadan bizi dilimize yakınlaştırıyorsunuz. Böyle bir gayretin içinde olduğunuz için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Ergin, bu çocukların buralara gelip Türkçe konuşmalarının ve Türkiye’yi Türklüğü tanımalarının yurtdışındaki Türk okulları sayesinde olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. CİHAN

Türkçenin çocukları Antalya'da

Türkçenin çocukları Antalya'da

Türkçenin çocukları Antalya'da

Türkçenin çocukları Antalya'da

Türkçenin çocukları Antalya'da

Türkçenin çocukları Antalya'da

Türkçenin çocukları Antalya'da

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.