1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Türkçenin Çocukları Denizli’de Törenle Karşılandı
Türkçenin Çocukları Denizli’de Törenle Karşılandı

Türkçenin Çocukları Denizli’de Törenle Karşılandı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Denizli ayağı için gelen çocuklar, törenle karşılanarak şehir turu attırıldı. İki otobüsle gelen çocuklar, Ankara Asfaltı 5. kilometredeki Batı Otomotiv önünde Denizli Diyalog Kültür Derneği Başkanı Alaattin Yavaşlar ve Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Denizli Şöleni Koordinatörü Davut İlhan tarafından çiçeklerle ve davul zurnayla karşılandı.

Çocukları konvoylarla bekleyenlerden işadamı Fehmi Demirten, “Bunla,r dünyanın her köşesinde gönül elçileri olmuş oluyor. Türk milletinin, dünyanın her köşesinde dostları bulunuyor. Gelecekte dünyada Türk dilinin kullanılması için vesile oluyorlar. Türkçenin dünya dili olmasında çok önemli bir hadisedir.” dedi. Musa Ecirli ismindeki bir vatandaş da, “Emeği geçen öğretmen ve hocalarımızın ayaklarının altını öpüyoruz. Onlara minnet borcumuz var. Allah razı olsun.” diye konuştu. Uykan Kılıç ise, “Küçük bir yumakla başladı. Onlarla beraber büyüyoruz. Onlarla beraber kendimizi dünyaya tanıtıyoruz. Müthiş bir paye, müthiş bir duygu, müthiş bir organizasyon. Emeği geçen öğretmen ve esnaf ağabeylerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklar daha sonra yüzlerce arabayla Üçgen, Emniyet Kavşağı, Atatürk Caddesi, Çınar Meydanı, Lise Caddesi, Askerî Geçiş Yolu, Teraspark, Adliye, Albayrak Meydanı ve Cinkaya Bulvarı güzergâhlarında vatandaşlara el sallayarak Anemon Otel'e gitti. Otelde düzenlenen yemeğe AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sponsor firma yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda çeşitli ülkelerden gelen bazı öğrencile, Türkçe şarkılar söyledi. Protokol üyelerinin konuşmalarında, olimpiyatları düzenleyen kişilere teşekkür edildi. Ayrıca sponsor firma ve kurum yetkililerine Türkçenin çocukları eliyle plaket verildi. CİHAN

Türkçenin çocukları Denizli’de törenle karşılandı

Türkçenin çocukları Denizli’de törenle karşılandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.