1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Türkçenin Çocukları Dördüncü Kez Balıkesirlilerle Buluşuyor
Türkçenin Çocukları Dördüncü Kez Balıkesirlilerle Buluşuyor

Türkçenin Çocukları Dördüncü Kez Balıkesirlilerle Buluşuyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir ayağı, 11 Haziran 2013 Salı günü yapılacak. Bu yıl "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yapılan Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Stadı'nda saat 21.00'de yapılacak. 27 ülkeden 80 öğrencinin katılacağı Balıkesir'deki organizasyon, birbirinden renkli gösterilere sahne olacak.

Beş kıtadaki 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılımıyla düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir gösterisi için bütün hazırlıklar tamamlandı. Atatürk Stadı'nda bu yıl dördüncü kez yapılacak gösteride misafir öğrenciler şarkı, şiir, halk oyunları, dilbilgisi ve genel kültür kategorilerinde hünerlerini sergileyecek. Balıkesir Tertip Komitesi, Elit Asya Otel'de düzenlenen basın toplantısında program hakkında bilgi verdi. Şehrin birçok noktasına tanıtıcı afişler asıldığını belirten Balıkesir Mezunlar Derneği Başkanı Ali Miraç Günerli, ayrıca binlerce el ilanı dağıtıldığını söyledi. Vatandaşlara ve il protokolüne biletlerin dağıtıldığını ifade eden Günerli, "Merkez ve ilçelerde binlerce el ilanı, afiş, broşür ve branda dağıtıldı. Atatürk Stadı'na, üzerinde A ve B yazılı davetiyelerle girilecek. Tribünlerden seyredecek vatandaşlardan davetiye istenmeyecek. Geçen yıl yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları Balıkesir gösterisine bu yıl daha fazla katılım bekliyoruz." dedi.

Dilin insanların birbirini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu vurgulayan Günerli, "Türkçe Olimpiyatları, Türkçemizin dünyada hakettiği konuma gelmesi ve daha yaygın kullanılması için harcanan emeğin ürünüdür. İlimizdeki etkinlik, Mezunlar Derneği tarafından Turyağ'ın ana sponsorluğunda yapılacaktır. Moldova, ABD, Kafkas, İsveç, Bulgaristan, Uganda, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Güney Afrika, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Sırbistan, Tacikistan, Tunus ve Kosova'dan öğrenciler katılacak." diye konuştu.

SUNUCULUĞU ERTEM ŞENER YAPACAK

Gösteri günü öğle saatlerinde Balıkesir'e gelecek öğrencilerin, Değirmenboğazı mevkisinde karşılanacağını ifade eden Ali Miraç Günerli, şöyle devam etti: "Buradan arabalarla konvoy halinde şehre girilecek. Ardından vali, emniyet müdürü ve belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz. Etkinliğin sunuculuğunu, bu yıl yine usta spiker Ertem Şener yapacak. Şener'e, geçen yılın şarkı kategorisinde birinci olan Tacikistanlı Sohruh Yunusov ve Kosovalı Elmira Kurusa eşlik edecek. 90 dakika sürecek etkinlikte konuk öğrenciler, birbirinden renkli gösteri ve şarkılarla Balıkesirlilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Ayrıca 11 Haziran'da etkinlik sponsorları, stadın karşısında bulunan Kuvayi Milliye Meydanı'nda stant açacak. Stada giremeyen vatandaşlarımız için de dışarıya üç adet büyük ekran koyulucak." CİHAN

Türkçenin Çocukları dördüncü kez Balıkesirlilerle buluşuyor

Türkçenin Çocukları dördüncü kez Balıkesirlilerle buluşuyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.