1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçe’nin Çocukları Düzce’de
Türkçe’nin Çocukları Düzce’de

Türkçe’nin Çocukları Düzce’de

Düzce’nin bu yıl ilk defa ev sahipliği yaptığı 11. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları için 30 ülkeden 70 öğrenci Düzce’ye konvoy eşliğinde geldi.

A+A-

Düzce’nin bu yıl ilk defa ev sahipliği yaptığı 11. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları için 30 ülkeden 70 öğrenci Düzce’ye konvoy eşliğinde geldi. Şehir merkezi girişinde konvoyla karşılanıp belediye binasına yol alan çocuklar yoğun sevgi seliyle karşılandı. Konvoya ev ve işyerlerinin pencerelerindeki vatandaşlar el sallayarak hoşgeldin dedi.

Düzce Belediyesi önünde mehter takımıyla karşılanan 70 öğrenciyi Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkçı çiçekler verdi. Gösterilerin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Türkçe’nin önemine ve bir dünya dili olmasına vurgu yaparken, anı zamanda Düzce’nin ilk defa ev sahipliği yaptığı için de sevindiklerini dile getirdi.

DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ise "Bu bir medeniyet projesidir, bu uğurda emeği geçenleri kutluyorum.’’ dedi. Düzce halkı da öğrencilere yoğun ilgi gösterdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.