1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe'nin Çocukları Elazığlıları Coşturdu
Türkçenin Çocukları Elazığlıları Coşturdu

Türkçe'nin Çocukları Elazığlıları Coşturdu

Elazığlılar ve çevre illerden gelen binlerce izleyici Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile coştu. Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpi...

A+A-

Elazığlılar ve çevre illerden gelen binlerce izleyici Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile coştu. Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Elazığ il etkinliğinde 35 ülkeden 70 öğrenci Elazığlılar ve çevre ilden katılan izleyiciler ile buluştu. Stadyum dolduğu için çok sayıda izleyici dışarıya kurulan dev ekranlarda programı izlemek zorunda kaldı.

Elazığ Atatürk Stadyumu'nu tamamen dolduran Elazığlılar ve Türkçe sevdalıları şarklı ve türküler ile coştu. Çevre illerden de katılımın olduğu Elazığ il etkinliğine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Feyzi Bingöl ve Elazığ ilinin ve çevre illerin bürokratları iştirak etti. Program, Romanya, Mali, Mısır, Azerbaycan, Irak, Tacikistan, Tataristan, Gabon ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen öğrenciler, Elazığ’ın çayda çıra oyunu ile başladı. Iraklı Geylan uzun havayla izleyicileri duygulandırırken Bangladeşli Hanika ‘Gülüm benim’ parçasıyla binlerce kişiyi ayağa kaldırdı. Etkinliğin en dikkat çeken kısmı ise Gabon’dan gelen Nadya’nın Şemmame parçasını Kürtçe olarak seslendirmesi oldu. Kuzey Irak’tan gelen halk oyunları ekibi halay çekerek Gabonlu öğrenciye eşlik etti.

Azerbaycanlı öğrencinin söylediği Ötme Bülbül şarkısı eşliğinde Romanyalı öğrenciler semah döndü. Bingöl yöresine ait post oyununu oynayan Romanyalı öğrenciler Bingöl Milletvekili Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan tam not aldı. Kenyalı öğrencilerin Mehmet Ali Birand taklidi ise seyircileri gülümsetti. Ünlü spikerinin renkli haberciliğini sahneye taşıyan Kenyalılar ayakta alkışlandı. Türkiye’nin tüm renklerini Elazığ'a getiren Türkçe’nin çocukları potpori şeklinde sundukları halk oyunları ile gönülleri fethetti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Türkçe Olimpiyatları'nın önemine dikkati çekerek, "Türkçeyi öğrenmiş olan her bir kardeşimiz, çocuğumuz, gencimiz bizim o ülkede bir elçimiz, bir köprümüz, gönül bağımız olacak." dedi. Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; "Aynı Yaradan'ın yarattığı insanlarız. Hepimiz kardeşiz. Büyük insanlık ailesinin fertleriyiz. Dinlerimiz, dillerimiz, renklerimiz, konuştuğumuz sözler farklı olsa da hepimizi birleştiren bu çok güçlü bağ var. Hepimiz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bu tablolar parayla pulla olmaz. Sadece maddi güçle olmaz. Bu işler fedakârlıkla yapılan işler. Dünyanın dört bir coğrafyasında çok zor koşullar altında belki çok fedakârca bu işleri yapan kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Onlara bu heyecanı veren, onların bu fedakârlığı yapmalarını sağlayan değerli büyüklerimize de saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Programda bir değerlendirmede bulunan Elazığ Valisi Muammer Erol, dünyanın dört bir tarafından gelen çocuklara Elazığ’da ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. “Elazığ’ın suyunu içip ekmeğini yiyen Elazığ’dan kopamaz diyen” Vali Erol, misafir çocukları ileride Fırat Üniversitesi'nin öğrencileri olarak görmek istediklerini ifade etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise dünya çocuklarını misafir etmekten onur duyduklarını, öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen öğretmenleri yetiştirenleri görmek gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Feyzi Bingöl öğrencilere hediye verdi. Etkinlikte, atılan havai fişekler eşliğinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, programa katılan bürokratlar ve Elazığ tertip komitesi hep beraber, 'Yeni bir dünya kuralım' şarkısını hep beraber söyledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.