1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe’nin Çocukları Mersin’de 'İnsanlık İçin El Ele' Diyecek
Türkçe’nin Çocukları Mersin’de İnsanlık İçin El Ele Diyecek

Türkçe’nin Çocukları Mersin’de 'İnsanlık İçin El Ele' Diyecek

10. Türkçe Olimpiyatları’nın Mersin ayağı 11 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Yıldırımhan Mezunl...

A+A-

10. Türkçe Olimpiyatları’nın Mersin ayağı 11 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Yıldırımhan Mezunlar Derneği (YIL- DER) ve Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından organize edilen etkinliğin tanıtımı Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı bir toplantıyla yapıldı.

Mersinlileri Türkçe Olimpiyatları etkinliğine davet eden Vali Güzeloğlu, dünyanın en zengin dillerinden Türkçe’nin dünyanın her köşesinden gelen gençler tarafından konuşulmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Etkinliğin heyecanının şimdiden şehri sardığını ifade eden Güzeloğlu, "Dil, iletişim ve etkileşimi sağlamanın ötesinde değerlerin zenginliğidir. Türkçe ilerleyen dönemlerde en yaygın konuşulan dillerin başında olacaktır." diye konuştu.

Olimpiyatların güzel Türkçenin yaygınlaşmasına ve yerkürenin her yerinde konuşulmasına katkı sağlayacağına işaret eden Güzeloğlu şöyle devam etti: "Olimpiyatlar kapsamında ülkemize gelecek ve Türkçe şiirler okuyup şarkılar söyleyecek gençlerimiz, dilimize kendi seslerini, kendi kültürlerini ve kendi güzelliklerini katacaklar. Bizler dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin aynı dili konuşan insanlar olarak kucaklaşacağız."

"HZ. MEVLANA’NIN 'NE OLURSAN OL YİNE GEL' SÖZÜNÜN YANSIMASI"

Türkçe Olimpiyatları’nın Hz. Mevlana’nın ‘Ne olursan ol yine gel’ sözünün yansıması olduğunu aktaran Güzeloğlu, olimpiyatlara katılacak gençlerin Türkiye’nin temsilcileri olarak Ay-yıldızlı bayrağı kendi ülkelerinde dalgalandıracağını kaydetti.

Güzeloğlu şunları kaydetti: "Bu gönül şöleninde yer alan herkes zaman zaman duygulanacak zaman zaman gülecek. Katılımcılar program sonunda stattan coşku, gurur ve onurla ayrılacak. Dilimizi konuşan gençlerimiz ülkelerine döndüklerinde bizleri anlatacaklar. Böylece dünyanın her noktasına kardeşlik tohumları saçılacak. Her dili, dini, ırkı ve mezhebi bünyesinde barındıran Mersin, olimpiyatlarla daha da güzelleşecektir."

ASİAD Başkanı Mehmet İlhan ise etkinliğe bu yıl 50 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Altuntaş da Romanya, Mali, Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri, Irak, Kırgızistan, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Gabon, Tataristan, Tayland, Kenya, Tacikistan, Bangladeş, Yemen, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Mısır’dan gelecek çocukların Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşatacağını kaydetti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.