1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe'nin Çocukları Ordu'yu Salladı
Türkçenin Çocukları Orduyu Salladı

Türkçe'nin Çocukları Ordu'yu Salladı

Ordu, tarihinin en büyük organizasyonlarından birini yaşadı.

A+A-

Ordu, tarihinin en büyük organizasyonlarından birini yaşadı. Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için saatler öncesinden Ordu 19 Eylül Stadyum'unda yerini alan yaklaşık 25.000 kişi unutulmaz bir gece yaşadı.

20 ülkeden 70 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları Ordu Etkinliği'nde, yabancı ülkeden gelen öğrencilerin Türkçe şarkılar söylemesi, halk oyunları oynaması geceye katılanları coştururdu. Ordu'nun Dereleri şarkısı hep bir ağızdan söylendi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin gecenin sonunda yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak, Türk Milleti olarak gururluyuz, Türkçemiz bizim için, ama bu akşam gördük ki dünya için bir başka güzel." dedi.

Bakan Şahin şunları söyledi: "Dil insanlık için yüce yaratıcının en büyük nimetlerinden birisidir. Bütün diller, lehçeler, insanlık için birer değerdir onu korumamız lazım. Yaşasın ülkemiz, yaşasın Türkçemiz, yaşasın milletimiz. İnsanlık bu akşam el ele güzelliklere, şarkımızla türkümüzle, oyunumuzla horonumuzla, soframızla ikramımızla, yaşasın dostluk, yaşasın kardeşlik, yaşasın insanlık değerleri."

Bakanın konuşması geceye katılan binlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı.

Gecenin finalinde Ordu Etkinliği'ne katılan 20 ülkeden 70 öğrenciye çeşitli hediyeler verilirken, 'Yeni Bir Dünya Şarkısı' hep birlikte seslendirildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.