1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçenin Çocuklarını Afyon’da 35 Bin Kişi İzledi
Türkçenin Çocuklarını Afyon’da 35 Bin Kişi İzledi

Türkçenin Çocuklarını Afyon’da 35 Bin Kişi İzledi

Türkiye genelinde yapılan '10. Türkçe Olimpiyatları'nın Afyonkarahisar ayağında 25 ülkeden 65 öğrenci Afyonluları coşturdu. Afyonkarahisar'da ilki geç...

A+A-

Türkiye genelinde yapılan '10. Türkçe Olimpiyatları'nın Afyonkarahisar ayağında 25 ülkeden 65 öğrenci Afyonluları coşturdu. Afyonkarahisar'da ilki geçen yıl yapılan ve 30 bin kişinin izlediği Türkçe Olimpiyatlarına bu sene 35 bin kişi katıldı. 25 ülkeden 65 öğrenci şiir, türkü, şarkı söyleyip halk oyunlarıyla etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecede bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkçenin dünyanın her yerinde konuşulan bir dil olması yolunda atılan bu adımları önemsediğini söyledi. Bir anısını anlatan Eroğlu, “1992 yılında Türk Cumhuriyetlerinin kurulmasının ardından devletlerarası işbirliği toplantısı için Kazakistan’a gittik. Orada Türk okullarını gördük. Türkçe öğrenen çocuklar bizi karşıladı. Onlar İstanbul Türkçesini oradaki insanlara öğretmeye başlamışlar. Gerçekten gurur duyduk. Şu anda 135 okulda şanlı bayrağımız dalgalanıyor. 300 bin kişi Türkçe öğreniyor. Ne muhteşem bir şey, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk okullarındaki fedakârca çalışan öğretmenlerin dünyalıklar ile alakası olmadığını ifade eden Eroğlu, “Türkçe bütün dünyada en önemli lisan olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gösteri sundular bunlar. Bunlar kolayla olmuyor. Bütün dünyada fedakar şekilde hasbi olarak çalıştıklarını gördüm. 135 ülkede sadece güzel Türkçemizi öğretmekle kalmıyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu gençlere gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da böyle bir güzelliğe ikinci kez şahit olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, duygularını şu şekilde dile getirdi: “Güzel Türkçemizi ve insanımızın güzelliğini, güzel hasletleri dünyanın 135 ülkesine taşıyan bu güzel insanlara teşekkürler ediyorum. Bunlar parayla, pulla emirle yapılacak iş değil. Bu işler, bu başarılar sadece Allah rızası için yapılabilir. Sponsorlara teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermeden bütün dünya ülkelerine bu güzellikleri taşıyanların başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar’da ikincisi düzenlen olimpiyatları gözyaşı ile izlediklerini söyledi. Çoban, “Ancak bu gözyaşları bir elem için değil bu dünyanın her tarafından açılan okullarda dünyaya Türkçe öğreten öğretmen ve Türkçe konuşan öğrencilerimiz içindir. Bu öğretmenlerimizi 135 ülkeye gönderen anne ve babalara da teşekkür ediyorum. Onlar çocuklarını göndermeselerdi bu güzellikler olmayacaktı. Başta Fethullah Gülen Hocaefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, olimpiyatların üçüncüsünde buluşmayı temenni ediyorum.” dedi.

Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen şölene Kütahya ve Uşak'tan da binlerce kişi geldi. Stadın çimlerine sandalye konmasına rağmen sığmayan binlerce kişi şöleni stat dışında kurulan dev ekrandan takip etmek zorunda kaldı. Afyonkarahisar'da ikinci kez düzenlenen şöleni yaklaşık 35 bin kişi izledi. Türkçe çocuklarının söylediği türküler, şarkılar, okudukları şiirler ve beceri gösterileri Afyonkarahisarlılara unutulmayacak bir gece yaşattı.

Program sonunda protokol ile öğrenciler sahnede hep birlikte 'Yeni bir dünya' şarkısını seslendirdi.

Atatürk Stadyumundaki gösterilere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milletvekilleri Halil Ürün, Kemalettin Yılmaz, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, ilçe, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 35 bin kişi katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.