1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe'nin Gülleri Kütahya'da
Türkçenin Gülleri Kütahyada

Türkçe'nin Gülleri Kütahya'da

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 24 ülkeden öğrenciler, Kütahya'da coşku ile karşılandı. Öğrenciler, Ulu Camii önünden Meht...

A+A-

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 24 ülkeden öğrenciler, Kütahya'da coşku ile karşılandı. Öğrenciler, Ulu Camii önünden Mehter marşı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi Sevgi yolu üzerinden Zafer Meydanı'nda bulunan Kütahya Valiliği önüne kadar yürüdü.

135 ülkeden Türkçe'nin konuşulması için Kütahya'ya gelen misafirlerle tek tek ilgilenen AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "135 ülkeden çok sayıda misafir ağarlıyoruz. Herhalde Kütahya tarihinde böyle bir gün yaşanmadı. Organizasyonları gerçekleştirenlerden Allah razı olsun." dedi.

Böyle bir tablodan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa İça'nın yanı sıra Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ise kente gelen öğrencileri çiçeğe benzeterek; "Bugün en mutlu günümüzdeyiz. dünyada açan en güzel çiçekler burada. Hoş geldiler sefalar getirdiler." şeklinde konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal da böyle bir günün ve organizasyonun gurur verici olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Gurur verici bir tablo. Türkçemizi konuşuyorlar. Bizim dostluk ve kardeşlik göstermemiz lazım. Şu anda dünya barışı için el ele vermek lazım. Sebep olanlara Allah güç kuvvet versin. Doğru yoldayız devam etmemiz gerekiyor." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.