1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçeye Değer Veren Esnaflar Ödüllendirildi
Türkçeye Değer Veren Esnaflar Ödüllendirildi

Türkçeye Değer Veren Esnaflar Ödüllendirildi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, 'Türkçeye Değer Projesi' kapsamında iş yerlerine Türkçe ad koyan esnafları plaketle ödüllendirdi.

A+A-

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, 'Türkçeye Değer Projesi' kapsamında iş yerlerine Türkçe ad koyan esnafları plaketle ödüllendirdi. Öğrenciler tarafından birinci seçilen Doyum Döner sahibi Mustafa Taşkaya’ya plaketini Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci verdi.

        Plaket törenine Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık, Şube Müdürü Yaşar Saral, Okul Müdürü İsa Gedikli ve Kültür ve Edebiyat Kolu Danışmanı Öğretmen Ali Kemal Mutlu katıldı. Kültür Edebiyat Kolu öğrencileri, projeye verdiği destekten dolayı Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci'yi makamında ziyaret etti. Daha sonra ödüllendirilecek iş yerlerini ziyaret eden öğrenciler, plaketlerini iş yeri sahiplerine takdim etti.

        Başkan Birinci ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkçenin zenginliğinden yola çıkarak bu değerli çalışmayı yapan öğretmen ve öğrencileri kutladı. Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi Kültür-Edebiyat Kulübü Başkanı Büşra Karakoç da plaket töreninde yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: "Türkçe bazılarının sandığından daha zengindir. Dilimizde genel olarak kullanılan 30 bine kadar sözcük vardır. Bunlara halk ağızlarını ve dilimize girmiş yabancı sözcükleri de katarsak kelime haznesi 50 bine geçer. Ayrıca Türkçede organ, hayvan ve doğa adları zengindir. Renk ve akraba adları da birçok dillere göre daha çeşitlidir ve zengindir. Türkçemiz zengin ve güzel bir dildir. Şunu belirtmek isterim ki bir ulusun bağımsızlığında ve kültürünün korunmasında dil çok önemlidir. Bu nedenle Türkçemizi yabancı dillerin baskısından kurtarmak için daha çok çaba harcamalıyız. Bu bilinçle bizler Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi Kültür-Edebiyat Kulübü öğrencileri olarak Türkçenin önemini vurgulamak amacıyla ilçemizdeki ticaret merkezlerinin isimlerinin Türkçeye uygunluğunu değerlendirmek için bir etkinlik düzenledik. Okulumuzda yapılan seçimle ilk üç ismi belirledik. Birinci Doyum Döner, ikinci Günbatımı ve üçüncü de Altın Makas. Bu işletmeler Türkçeye değer verdikleri için hak ettikleri bu plaketle ödüllendirildiler." CİHAN

Türkçeye değer veren esnaflar ödüllendirildi

Türkçeye değer veren esnaflar ödüllendirildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.