1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkeş'e 'baba plakası' jesti
Türkeşe baba plakası jesti

Türkeş'e 'baba plakası' jesti

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e plaka jesti yaptı. Türkeş'e babası Alparslan Türkeş'in başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde kullandığı '0007' nolu plaka tahsis edildi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e kırmızı plaka jesti yaptı. Ülkücü hareketin efsanevi lideri Alparslan Türkeş, Başbakan Yardımcılığı yaptığı 1977-1978 yıllarında 0007 numaralı kırmızı plakayı kullanıyordu.

Geçici hükümette Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş'e protokol gereği 0008 numaralı kırmızı plaka verildi. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkeş'e 0007 jesti yapmak istedi. Bunun üzerine Cevdet Yılmaz'ın kullandığı 0007 nolu plaka Türkeş'e, 0008 nolu plaka ise Yılmaz'a verildi. Öte yandan geçici hükümette ilk Bakanlar Kurulu dün gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde üyeler Anıtkabir'i ziyaret etti. Bütün üyelerin bulunduğu ziyarette, HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca da yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyarette, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Bakanlar Kurulu, daha sonra Anıtkabir'in merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Davutoğlu, beraberindeki bakanlarla birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

BAYRAM MÜJDESİ
Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bayram müjdesi verdi. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:
23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00'dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar bütün otoyolların, Boğaz köprülerinin bayram süresince ücretsiz olması ayrıca toplu taşıma araçlarının ücretsiz ya da indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili kararnameyi imzaladık.
Kurban Bayramı tatili öncesinde Bağ-Kur'luların, SSK, işçi ve tarım emeklilerinin ve 4/C'lilerin alacakları maaşları, ücretleri bayramdan önce 17 ve 23'ü arasındaki süre içerisinde bu ödemeler de yapılacak.
Eylül ayı içerisinde 30 bin yeni öğretmen ataması yapılacak.

'UYUMSUZLUK GÖRMEDİK'
1 Eylül Dünya Barış Günü'nde toplandık. Barış Günü dolayısıyla silahların susmasını diliyoruz. Bir elde oy, bir elde bomba olmaz.
Bugün itibarıyla dershane adı altında faaliyet olmayacak. Ama özel okula dönüşmeleri için açık kapı bırakılacaktır.
Kredi kartlarının vadesinin artırılıp artırılmaması konusu tamamıyla piyasanın şartlarına göre ele alınabilecek bir husustur. Bu konuyla ilgili hükümetimize gelmiş bir konu yok.
Birilerinin 63. Hükümet üzerinden seçim malzemesi oluşturmasına izin verilmemesi lazım. 62. Hükümet ne yapıyorsa 63. Hükümet de onu yapacaktır. Bu kabinede bir uyumsuzluk görmedik.
Koza-İpek soruşturması Bakanlar Kurulu gündemine gelmedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.