1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Türkiye, e-ticarette 3 yıl sonra ABD'yi yakalayacak'
Türkiye, e-ticarette 3 yıl sonra ABDyi yakalayacak

'Türkiye, e-ticarette 3 yıl sonra ABD'yi yakalayacak'

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, ''Türkiye'de e-ticaretin kaydettiği gelişime bakarak, 3 yıl sonra oransal bazda ABD'yi yakalayacağımızı söyleyebiliriz'' dedi.

A+A-

Bu yıl birincisi düzenlenen E-Ticaret Konferansı'nda konuşan ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, Türkiye'de toplam 30 milyonu aşkın internet kullanıcısı bulunduğuna ve yüzde 60'ının her gün mutlaka internete girdiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

''Türkiye'de internetten alışveriş yapanların sayısı bugün itibariyle aylık 5 milyon kişiyi, yani toplam kullanıcı sayısının yüzde 16'sını geçmiyor. E-ticaretin en yoğun kullanıldığı ülkelerden ABD'de bu oran yüzde 62 seviyesinde. Türkiye'de e-ticaretin kaydettiği gelişime bakarak, 3 yıl sonra oransal bazda ABD'yi yakalayacağımızı söyleyebiliriz.''

Yakın tarihli bir araştırmaya göre Türkiye'de internetten alışveriş yapma frekansının oldukça düşük olduğunu kaydeden Orhun, bir kullanıcının ayda sadece bir kez internet alışverişi yaptığını söyleyerek şöyle konuştu:

''İnternet alışverişi de tıpkı gerçek hayattaki gibi her gün yapılmaya başlandığında gerçek bir e-ticaret patlaması olacak. Bugün ülkemizde e-ticaretin daha hızlı bir gelişme kaydetmesinin önündeki açık ara en büyük engel, sitelere duyulan güvendir. 'Sipariş ettiğim ürün gelir mi, siparişim gecikir mi?' gibi kaygılar pek çok kullanıcının e-ticaretten uzak durmasına neden oluyor. ETİD üyeleri gibi işini layıkıyla yapan şirketlerin çoğalması bu önyargıyı günden güne yok ediyor. Bir diğer sorun ise, Türkiye'deki tüketicilerin satın alacakları ürüne dokunmak istemeleri. Kaliteli içerik sunan, görsel açıdan zengin internet siteleri bunun da üstesinden başarıyla geliyor. E-ticaretin ilk yıllarında, kullanıcıların kafasında kredi kartının internette kullanımının ne derece güvenli olduğu ile ilgili soru işaretleri vardı. Derneğimizin ve sektörün çabaları ve yasal düzenlemelerle birlikte bu konunun yaklaşık iki yıl içinde tamamen gündemden kalkacağını rahatlıkla ifade edebilirim.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.