1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Türkiye Böyle Vurgun Görmedi
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Türkiye Böyle Vurgun Görmedi

A+A-

RİCA EDİYORUM BU YAZIMI OKUYUN!

"TÜRKİYE BÖYLE VURGUN GÖRMEDİ"

SAHTE BANKA İLE DEVLETİ HORTUMLADILAR!!

Başlığımı bir defa daha hem de büyük harflerle yazıyorum ve diyorum ki; ‘RİCA EDİYORUM BUYAZIMI OKUYUN!’ Okuyun ve şöyle bir geriye yaslanıp düşünün. Bakın bakalım Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı böylesi bir yöntemle devletin kasası soyulmuş, yetimin ve garibanın hakkı hortumlanmış mıdır?

Unutmadan şunun da altını önemle çizmek istiyorum. ‘OKUYUN’ diye rica da bulunduğum kitle illaki yalnız siz okuyucularım ya da hasbelkader sitemize giren ziyaretçilerimiz değil! İllaki okuyun dediğim asıl kitle şüphesiz bu vurgun olurken ne yaptığını merak ettiğim devlet görevlileridir. Ve o görevlilere buradan seslenmek, şu soruya sormakta kamu görevi yapan biz gazetecilerin en doğal hakkıdır. ‘Ey yetkililer elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin!.. Bu vurgun gerçekleşirken siz nerelerdeydiniz?  Bu vurgundan haberiniz oldu mu?’

Türkiye’de sahte banka kurmuşlar!

Dedik ya ‘Cumhuriyet, Cumhuriyet Olalı Böyle Vurgun Görmedi’ diye.. bakın bakalım sizde bana hak verecek misiniz? Yer ne yazıktır ki yine HALKALI GÜMRÜĞÜ. Olayın kahramanları ise, hiç ama hiç yabancı değil! Bu tür yöntemlerle defalarca devleti soyan, bu işlerden sabıkalı muhteremler. Şimdilik soruşturmanın selameti açısından sizinle bu isimleri paylaşmayacağım. Ama soruşturma tamamlansın size söz veriyorum adlarını büyük harflerle yazacağım.

İşte adlarını büyük harflerle yazacağıma söz verdiğim bu kişiler önce koca İstanbul’da kimi kimsesi olmayan gariban bir bayanın üzerine sahte banka kurarlar! Yanlış duymadınız durun bir daha yazayım sahte banka kurarlar. Bu da yetmezmiş gibi bankanın şehrin değişik ilçelerine şubelerini de açarlar. Sahte banka üzerinden hazırlanan sahte banka teminat mektupları üretirler ve gümrükler kullanılarak milyonlarca liralık ithal işlemlerini gerçekleştirirler.

Örneğin yurt dışından özelikle de Çin’den getirilen kumaşları sahte banka ve onun sahte teminat mektupları ile önce Halkalı Gümrüğü’ne bağlı bir antrepoya indirip; daha sonra bu kumaşları çekerler. Tıpkı tereyağından kıl çeker gibi..

Aslında her şey duyarlı helal süt emmiş bir gümrük müşavirinin Halkalı Gümrüğü’ne yaptığı başvuru ile ortaya çıkar. Şuan belirlenen rakama göre, hayali ihracatlar sahte banka ve teminat mektupları ile devleti 25 MİLYON LİRA zarara uğratırlar. Yuh dedirten bu soygun için yazacağım çok ama çok daha önemli detaylar var. Ancak devletin savcısının polisinin de işini bozmak yapacağım en son iş. Bunun için sizi istemeyerek de olsa biraz daha bekleteceğim.

GELELİM ATAMALARA..

Okurlarımdan Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı’nın bu yılki gümrük atamalarını ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili olarak çok sayıda mail-faks-telefon alıyorum. Ankara’da yapmış olduğum araştırmalar sonucunda da, bakanlığın yeni atama yer değiştirme yönetmeliği üzerinde çalışmalar yaptığını, bu çalışmaların sonuna gelindiğini ve bu yeni yönetmelikle ilgili olarak taşradan da görüş alındığını öğrendim. Bunun yanı sıra, gümrük muayene memurluğuna ilk defa atanacakların 8/6/2011 tarih 27958 sayılı mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 640 sayılı Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı’nın teşkilat ve görevler hakkında kanun hükmünde kararnameye 661sayılı KHK ile eklenen 37/A maddesinde bakanlığın taşra teşkilatından gümrük ve ticaret denetmeni ile denetmen yardımcısı olarak istihdam edileceği belirtilmiştir.

Ayrıca yıllarını bu teşkilata vermiş ve konusunda uzmanlaşmış mevcut muayene memurlarının da, Gümrük ve Ticaret Denetmeni kadrolarına atanması için bakanlıkta yasal bir düzenleme çalışması yapıldığı bilgisine de ulaştım. Ne diyelim teşkilat için hayırlısı olsun!

VEKÂLET YİNE HORTLADI!!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda vekâlet dönemi tekrar geri geldi. Gümrük Muhafaza Müdürlükleri kaldırılması sonrası ve bu müdürlük görevini yapan çoğu kişin gümrük müdürü olarak atamasının yapılmaması ve araştırmacı olarak kalması sonucunda çoğu yerde işler muayene memurlarına-gümrük muhafaza kısım amirlerine-bölge amirlerine vekâlet verilmek suretiyle sürdürülüyor.

TASİŞ’te de durum farklı değil!.. Araştırmacı kadroları şiştikçe şişiyor anlayacağınız. Bir bakıma o görevler bankamatik memurluğuna dönüşüyor. Bir de deneyimli gümrük müdürü ve muhafaza müdürlerinin şube müdürü olarak görevlendirilmeleri de özelikle İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bunu bana gönderilen maillerden ve yaptığım araştırmalardan anlamak pek de zor değil! Temennim soruna acil çare bulunması.

-HAKKÂRİ’DE OPERASYON-

Yazımı hazırlığımda polis ve jandarma Hakkâri’de düğmeye bastı! Yüksekova ilçe merkezi ile Yaylacık, Su üstü, Akocak ve Köprücük köylerine sabaha karşı eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda esnaf ve işadamı oldukları belirtilen17 kişi gözaltına alındı!!  Yapılan göz altılarla ilgili bir açıklama yapılmazken, 17kişi sorguları yapılmak üzere Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 17kişinin hayali ihracat soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Yetkililer, İran’a açılan Esendere Sınır Kapısı’nda yapılan ithalat ve ihracatlarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, gözaltına alınanların Ankara’ya götürüleceğini belirtti. Önemli bilgilerin olduğu bu hayali ihracat soruşturmasıyla ilgili bende Ankara’da araştırmalarıma devam ediyorum. Bu olayla ilgili en doyurucu bilgileri önümüzdeki günlerde buradan size anlatmayı umuyorum.

Esen kalın Etki Haber’de kalın..

YAZARIN NOTU

1-) Simer Gazetecilik Yayıncılık ve Yapımcılık Sanayi Ticaret Ltd Şti. olarak merkezimize posta yoluyla olsun diğer ulaşım araçlarıyla olsun gönderilen tüm bilgi ve belgeler iyice araştırılmadan ve incelenmeden asla değerlendirilmemektedir. SİMER İnternet Medya Grubu olarak, şahısların kişisel sorunları problemleri çıkarları adına yaptığımız bir yayın politikası yoktur; bunu Basın Etiği açısından bir kez daha belirtmek isteriz.

2-) İstanbul Gümrüklerinde alınan bir kararla, bir yılını dolduran personele yolluk ödendiği; süresini tamamlamayan personele ise yolluk ödenmediğine dair tarafıma birçok mail gelmekte.. İdarecilerin bu farklı uygulamaya biran önce çözüm getirmelerini bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum