1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Türkiye genelinde FETÖ operasyonu
Türkiye genelinde FETÖ operasyonu

Türkiye genelinde FETÖ operasyonu

Tek Merkezli En Büyük Operasyon...

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Operasyonlarında gözaltı kararı verilen şüpheli sayısının 3 bin 224 olduğu öğrenildi. Şimdiye kadar gözaltına alınan kişi sayısı ise 1120'ye çıktı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı. 15 Temmuz sonrası aynı anda başlatılan en büyük operasyon olduğu belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmaya yönelik olarak, Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. 

İçişleri Bakanı Soylu, Vilayetler Evi'nde düzenlenen 'Göç Politikaları Kurulu İkinci Toplantısı'nın açılışında konuşan Soylu şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde, emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına 'mahrem imamlar' dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapıla bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.