1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkiye ile ABD arasındaki uçuş yasağı kaldırıldı
Türkiye ile ABD arasındaki uçuş yasağı kaldırıldı

Türkiye ile ABD arasındaki uçuş yasağı kaldırıldı

Amerikan Sivil Havacılık Kurumunun, Türkiye ile ABD arasındaki uçuş yasağını kaldırdığı bildirildi.

A+A-

Türk Hava Yolları'nın (THY) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından geçici süreyle ara verilen ABD seferleri yarın gerçekleştirilecek olan İstanbul-New York seferleriyle başlayacak!

THY'den yapılan açıklamaya göre, kanunsuz askeri darbe girişimi sonrası Amerikan Sivil Havacılık Kurumu'nun, ABD'li hava yolu şirketlerinin ABD'den İstanbul'a veya İstanbul'dan ABD'ye hava yolu taşımacılığı yapmasını yasaklama kararı kaldırıldı. Buna göre tarifeli uçuşlar 19 Temmuz 2016 Salı günü saat 06.45'de icra edilecek. İstanbul-New York uçuşu ile birlikte durum normal seyrine dönecek.

Açıklamada THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı'nın şu ifadelerine yer verildi:

“Birkaç saat önce yaptığım açıklamada, Amerikan Sivil Havacılık Kurumu'nun geçici bir süreliğine uçuşları durdurmasıyla ilgili olarak Amerika'ya direkt uçmamak için hiçbir sebep olmadığını düşündüğümü belirtmiştim. Aldığımız tedbirler, normlar dahilindeydi ve uçuş yasağından bu yana sürdürdüğümüz yoğun mesai sonrası raporlarımızı verdik, detaylı toplantılar gerçekleştirdik. Sonuç beklediğimiz üzere olumlu neticelendi."

16 Temmuz'da Federal Havacılık Federasyonu (FAA), ikinci bir emre kadar ABD'li hava yolu şirketlerinin ABD'den İstanbul'a veya İstanbul'dan ABD'ye hava yolu taşımacılığı yapmasını, aynı zamanda İstanbul'dan gelecek herhangi bir hava yolu şirketinin de ABD topraklarına iniş gerçekleştirmesini yasaklamıştı.. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.