1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye İle Mali Mutabakat Zaptı İmzaladı
Türkiye İle Mali Mutabakat Zaptı İmzaladı

Türkiye İle Mali Mutabakat Zaptı İmzaladı

Türkiye ile Mali Karmak Ekonomik Komisyon 2. Dönem Toplantısı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Mali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Tieman Coulıbaly eşbaşkanlığında Ekonomi Bakanlığı binasında yapıldı.

A+A-

Türkiye ile Mali Karmak Ekonomik Komisyon (KEK) 2. Dönem Toplantısı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Mali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Tieman Coulıbaly eşbaşkanlığında Ekonomi Bakanlığı binasında yapıldı. Toplantıda Türkiye-Mali Kek 2. Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda geldiği noktayı aktardı. Birkaç gün önce 10. Kalkınma Planı’nı Meclis’e sunduklarını bildiren Yılmaz, Türkiye için büyük bir ekonomi hacmini hedeflediklerini bu yüzden dünya ekonomisini de önemsediklerini dile getirdi. Türkiye ekonomisini geliştirirken, Afrika’yla işbirliği içinde olma isteklerinden bahseden Kalkınma Bakanı, “Mali’yle ticari ilişkilerimiz istediğimiz noktada değil. Son 10 yılda ticari hacmimiz 5 milyon dolardan 21 milyon dolara çıktı ama bu çok çok yetersiz. Önümüzdeki dönemde bunu hızla artırmalıyız.” dedi.

İmza töreninde konuşma yapan Mali Bakanı Tieman Coulıbaly, Türkiye’nin son yıllarda ekonomik anlamda büyük başarılar kaydettiğini bu sebeple Türkiye’nin hem deneyiminden, hem de desteğinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Türkiye’nin 2012 yılında Mali’ye gerçekleştirdiği ihracat 19,3 milyon dolar iken Mali’den ithalatı 2 milyon dolar olarak kaydedildi. Söz konusu KEK toplantısı neticesinde ‘Türkiye-Mali KEK 2. Dönem Mutabakat Zaptı’nın yanısıra ‘Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması’ ile ‘TSE ile AMANORM (Mali Standardizasyon ve Kalitenin Teşvik Edilmesi Ajansı) Arasında Mutabakat Zaptı’ metinleri de imzalandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.