1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Kendi Çeliğini Test Edebilecek!
Türkiye Kendi Çeliğini Test Edebilecek!

Türkiye Kendi Çeliğini Test Edebilecek!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), demir-çelik ürünlerinin Türkiye'de test edilbilmesi için Malzeme Test ve Analiz Laboratuvarları (MATİL)’nı kurdu.

A+A-

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), demir-çelik ürünlerinin Türkiye'de test edilbilmesi için Malzeme Test ve Analiz Laboratuvarları (MATİL)’nı kurdu. ÇİB Başkanı Namık Ekinci, oluşturulan merkezle Türk ürünlerinin analizlerini yapacaklarını ve uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarlar kuracaklarını açıkladı.

Namık Ekinci, kurulacak laboratuvarlarla, ihtiyaç duyulan tam mekanik ve kimyasal testlerin yapılacağını blirterek, “Hammadde analizleri ve çevresel yükümlülüklere yönelik ölçümler de burada yapılacak. Testlerin uygulanacağı ve analiz işlemlerinin gerçekleştirileceği merkezi laboratuvarlar sayesinde yüksek test maliyetleri, yurtdışına nakliye, gümrükleme ve uzun test süreleri gibi zaman ve enerji kaybına yol açan birçok sorun giderilmiş olacak.” dedi. Ekinci, ihraç edilen ürünlere ilişkin kontrol mekanizması oluşturularak Türk çeliğinin uluslararası pazarlardaki güvenilirliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, şunları aktardı:

"Akredite laboratuvarlar, ihracat kadar, demir-çelik sektörü girdi malzemelerinin ithalatında karşılaşılan sorunlara da çözüm getirecek. Çelik ürünlerin kesin ithalatı yapılmadan önce, bu laboratuvarlarda teknik uygunluğu tespit edilecek. Merkezimiz ülkemize kalitesiz ve standart dışı mal girişinin engellenmesinde de önemli görevler üstlenecek. MATİL AŞ, Türk Demir Çelik ve Demir Dışı Metaller Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda belirtilen beş temel hedeften birini oluşturan Ar-Ge kapasitelerini geliştirmek hedefi doğrultusunda ikinci aşamada, alanında ilk olacak bir Ar-Ge ve inovasyon merkezini de faaliyete geçirecek."

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.