1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Türkiye Spor Zirvesi' İstanbul'da buluşuyor
'Türkiye Spor Zirvesi' İstanbul'da buluşuyor

'Türkiye Spor Zirvesi' İstanbul'da buluşuyor

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'ndeki zirve, 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek!

A+A-

Başarılı sporcular, spor yorumcuları ve spor üzerine çalışan bilim insanlarının bir araya geleceği "Türkiye Spor Zirvesi", 27 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Hakan Nergis Akademisi ve İstanbul Kültür Elçileri Derneğinin bu yıl ikincisini birlikte düzenlediği "Türkiye Spor Zirvesi", sporun tüm paydaşlarını ortak bir platformda bir araya getirerek, spor kültürünün gelişmesine katkı sunmayı hedefliyor.

İnsanları birleştiren ortak dil olan sporun dinamiklerinin, politikalarının ve insanlar üzerindeki etkilerinin masaya yatırılacağı zirvede, geniş bir tüketim grubuna hitap eden sporun temel sorunları, popüler kültürün spora bakışı, sporun medyada yer alma biçimi ve eğitimdeki yeri ile bazı farklı konular değerlendirilecek.

Futbolun büyük pay sahibi olduğu spor anlayışının ortaya çıkardığı sorunlar ekseninde, geniş çerçeveli bir spor kültürü oluşturmanın mümkün olup olmadığı ve çözüm yollarının bulunabilmesi karşılıklı tartışmaya açılacak.

Zirvede, "Kadın ve Spor", "Milli Eğitimde Yenilikçi Spor Politikaları", "Üniversitelerin Spor Kültürüne Katkısı" ile "Dünyada ve Türkiye'de Futbol" başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Zirve kapsamında gerçekleştirilecek ödül töreninde de yılın en iyi sporcuları, antrenörleri, spor kulüpleri ödüllendirilecek.

Türkiye Spor Zirvesi'nin ilki, "Amatör Ruh Profesyonel Oyun" sloganı ile Mart 2018'de düzenlenmişti..

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.