1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğde'de Başarıyla Yapıldı
Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğdede Başarıyla Yapıldı

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğde'de Başarıyla Yapıldı

Niğde’de düzenlenen ve Niğde - Bor - Altunhisar yolu üzerinde Genç erkekler, Büyük erkekler ve Masterlar A-B kategorilerinde yapılan Türkiye bisiklet şampiyonası başarıyla tamamlandı.

A+A-

Niğde’de düzenlenen ve Niğde - Bor - Altunhisar yolu üzerinde Genç erkekler, Büyük erkekler ve Masterlar A-B kategorilerinde yapılan Türkiye bisiklet şampiyonası başarıyla tamamlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, yaptığı açıklamada, "Türkiye bisiklet yarışlarının ilimizde yapılmasından dolayı Bisiklet Federasyonu ve teknik heyete teşekkür ederiz." dedi.

Niğde’de Türkiye bisiklet şampiyonasının 2.'sinin yapıldığını ve Niğde-Bor-Altunhisar parkurunun Türkiye yol bisiklet yarışları için en uygun parkur olduğunu belirten Turhan, bir organizasyonun daha altından başarıyla çıktıklarını söyledi.

Zamana karşı ve yol yarışlarının hafta arasına denk gelmesine rağmen 131 sporcunun katıldığı şampiyona sonrası yarışlarda derece yapan sporculara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Bisiklet Federasyonu Yönetimi Kurulu Üyesi Ercan Okur, Trafik Denetleme Ekipler Amiri Soner Ünüvar, Niğde Gençlik Hizmetleri Personel Şube Müdür Vekili Çiğdem Emlek, Şpor Servisi Personeli ve Sözleşmeli Spor Uzmanları Ogün Hazar ve Bahar Yavuz, Yarış Komiseri Rüstem Kayın ve Niğde İl Temsilcisi ve Antrenörü Özcan Kodaz verdi.

Bisiklet Federasyonu yetkililerinin verdiği bilgilere göre Niğde’de yapılan Türkiye bisiklet şampiyonası sonuçları şu şekilde gerçekleşti.

131 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği Türkiye Şampiyonasının ilk etabı zamana karşı yapıldı. Zamana karşı Büyük Erkekler kategorisi ile start aldı. Büyük Erkekler kategorisinde 2′şer dakikalık aralar ile start alan sporcular 30 km’lik zorlu parkurda büyük mücadele verdiler.

Torku Şeker Spor ve Kocaeli Brisa Spor arasında sürekli değişen liderlik mücadelesini Torku Şeker Spor'dan 00:39:15 derecesi ile Bekir Baki Akırşan kazandı. İkinci ise yine Torku Şeker Spor'dan 00:39:42 derecesi ile Mustafa Sayar olurken 00:40:55 derecesi ile Brisa Spor'dan Feritcan Şamlı yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Büyük Erkekler yarışları sonrasında start alan Genç Erkeklerde ise sporcular 15km’lik zorlu parkurda mücadele ettiler. Brisa Spor takımından 00:20:07 derecesi ile Onur Balkan birinci olurken, 00:21:00 derecesi ile Torku Şeker Spor'dan Fethullah Köse ikinci ve 00:21:03 derecesi ile Brisa Spordan Muhammet Ali Özçelik yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Master A kategorisinde ise Arifiye Gençlik Spor Kulübü'nden 00:18:52 derecesi ile Mehmet Bahattin Taşkın birinci, 00:19:00 derecesi ile Denizli adına ferdi olarak yarışan Hakan Yıldırım ikinci ve 00:19:27 derecesi ile Yeşil Giresun Belediye Spor'dan Serhat Erol yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Zamana karşı etabından son yarışı ise Master B kategorisinde gerçekleşti. 00:18:53 derecesi ile Çorum Belediye Spor Kulübü'nden Zafer Yalın birinci, 00:20:35 derecesi ile Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü'nden Mehmet Bozdemir ikinci ve yine Çorum Belediye Spor Kulübü'nden 00:20:44 derecesi ile Adem Koçay yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Niğde’de yapılan Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası'nın ikinci gününde ise yarışların startı 09:30 da verilirdi. Büyük Erkekler kategorisi ile başlayan yarışlar 130km’lik parkurda gerçekleşti. Brisa Spor Kulübü ve Torku Şeker Spor Kulübü arasında yaşanan kıyasıya çekişmeyi Torku Şeker Spor kazandı. Torku Şeker Spor güzel bir takım çalışması yaparak kürsüyü kapattı ve 03:10:36 derecesi ile Nazım Bakırcı birinci, 03:10:37 derecesi ile Bekir Baki Akırşan ikinci ve 03:11:32 derecesi ile Miraç Kal yarışı üçüncü oldular.

Büyük Erkekler yarışının sonrasında start alan Genç Erkekler ise 80 km’lik parkurda mücadele ettiler. Konya İl Özel İdare Spor Kulübü ile Brisa Spor arasında yaşanan finiş mücadelesini 02:10:20 derecesi ile Brisa Spor'dan Onur Balkan kazanırken, 02:12:35 derecesi ile Konya İl Özel İdare Spor Kulübünden Sabri Yıldırım ikinci ve yine aynı takımdan 02:12:44 derecesi ile Mücahit Kürşat yarışı üçüncü olarak tamamladılar.

Master A kategorisinde ise müthiş finiş mücadelesi yaşandı. Toplu olarak finişe gelen sporculardan Hakan Yıldırım son dakika yapmış olduğu atakla yarışı 01:20:08 derecesi ile birinci olarak bitirirken, yine aynı derece ile Arifiye Gençlik Spor Kulübü'nden Mehmet Bahattin Taşkın ikinci ve Ege Pedal Spor Kulübü'nden Turgay Germen yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Master B kategorisinde ise, 01:20:08 derecesi ile Çorum Belediye Spor Kulübünden Adem Koçay birinci, 01:20:09 derecesi ile Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü'nden Mehmet Bozdemir ikinci ve yine aynı derece ile Bolu Gençlik Merkezi'nden İsmail İltir yarışı üçüncü olarak tamamladı.
CİHAN

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğde'de başarıyla yapıldı

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Niğde'de başarıyla yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.